Aanmelden bij sites met LastPass

Zodra u de webbrowser-extensie LastPass hebt geïnstalleerd en aangemeld, kunt u zich automatisch aanmelden bij sites met automatisch ingevulde inloggegevens, of kunt u handmatig een gebruikersnaam en wachtwoord selecteren die u in uw kluis hebt opgeslagen.

Log in met de LastPass web browser extensie

1. Klik in de werkbalk van uw webbrowser op het inactieve pictogram LastPass
  2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden
  3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze functie voor uw account is ingeschakeld).
  4. Klik op het pictogram LastPass en gebruik dan het zoekveld om de gewenste site te vinden.
  5. Klik op de site-entry of klik op het Launch icoon om automatisch te starten en in te loggen op uw site

Vullen vanuit uitbreidingsmenu

Log in met het LastPass in-field icoon

1. Klik in de werkbalk van uw webbrowser op het inactieve pictogram LastPass
  2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden
  3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze functie voor uw account is ingeschakeld).
  4. Ga met uw browser naar de gewenste site.
  5. Klik op het pictogram LastPass in het veld in het veld voor de gebruikersnaam of het wachtwoord en selecteer vervolgens uw gewenste set aanmeldgegevens

Opmerking:Het getal in het LastPass-veldpictogram geeft aan hoeveel opgeslagen sets gebruikersnamen en wachtwoorden overeenkomen met de site die u bezoekt

6. Zodra LastPass uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft ingevuld, gaat u verder om in te loggen op de site

Aanmeldingsscherm met ingevulde inloggegevens

Log in vanuit de LastPass kluis

1. Meld u aan bij LastPass en ga naar uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en log in met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de werkbalk van uw webbrowser op het pictogram LastPassLastPass en klik op Mijn kluis openen.
  2. Zoek de gewenste site in uw kluis en klik vervolgens op Starten om in te loggen met de referenties die automatisch zijn ingevuld door LastPass

Handmatig aanmelden bij websites

Als u naar een site bent gegaan die niet veilig is (HTTP), als u automatisch invullen heeft uitgeschakeld of een andere set aanmeldingsgegevens voor overeenkomende websites wilt gebruiken, kunt u zich handmatig bij websites aanmelden.
  1. Ga naar de gewenste site.
  2. Klik op het pictogram van de LastPass webbrowser-extensie .
  3. Beweeg de muis over de gewenste referenties en selecteer Invullen
  4. Ga verder met de aanmelding bij de website.

Inlogpagina met inloggegevens te laden

Problemen oplossen:

Als LastPass detecteert dat de site niet beveiligd is (met HTTP in plaats van HTTPS), zullen uw inloggegevens niet automatisch worden ingevuld wanneer de pagina wordt geladen. Klik op het pictogram LastPass in het veld met de gebruikersnaam of het wachtwoord en selecteer de gewenste referenties.

Opmerking:Het getal in het LastPass-veldpictogram geeft aan hoeveel opgeslagen sets gebruikersnamen en wachtwoorden overeenkomen met de site die u bezoekt

Krijgt u een waarschuwing dat het aanmeldingsformulier onveilig is?

LastPass biedt geen ondersteuning voor het gebruik van automatisch invullen op HTTP-sites als de pagina voor de eerste keer wordt geladen. Alleen HTTPS-sites ondersteunen automatisch invullen wanneer de pagina wordt geladen.

Ontdek waarom dit gebeurt en hoe u het kunt corrigeren.