Aanmelden bij sites met LastPass

Zodra u de webbrowser-extensie LastPass hebt geïnstalleerd en ingelogd, kunt u automatisch inloggen op sites met automatisch ingevulde referenties, of u kunt handmatig een gebruikersnaam en wachtwoord selecteren die u in uw kluis hebt opgeslagen.

Log in met de webbrowseruitbreiding LastPass

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve (grijze of zwarte) LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram.
    2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
    3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze functie voor uw account is ingeschakeld).
    4. Klik op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
    5. Klik op de site entry of klik op het Launch icoon om de website in een nieuw tabblad te openen en automatisch in te loggen op uw site.

Vullen vanuit uitbreidingsmenu

Inloggen met automatisch ingevulde gegevens

Info over deze taak: Als Autofill is ingeschakeld voor uw sites, kunt u inloggen met uw inloggegevens automatisch ingevuld.
    1. Klik in de werkbalk van uw webbrowser op het inactieve pictogram LastPass .
    2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
    3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze optie is ingeschakeld voor uw account).
    4. Ga met uw browser naar de gewenste site.
    5. Controleer of uw gewenste inloggegevens worden weergegeven in het veld gebruikersnaam, en log dan in op de site.

Log in met het LastPass icoontje

1. Klik in de werkbalk van uw webbrowser op het inactieve pictogram LastPass .
    2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
    3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze optie is ingeschakeld voor uw account).
    4. Ga met uw browser naar de gewenste site.
    5. Klik op het actieve LastPass in-veld pictogram actief LastPass-pictogram binnen het gebruikersnaam- of wachtwoordveld, en selecteer vervolgens uw gewenste set inloggegevens.
    6. Zodra LastPass uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft ingevuld, gaat u verder met inloggen op de site.

Log in vanuit de LastPass kluis

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
      • Klik in de werkbalk van uw webbrowser op het pictogram LastPassLastPass en klik op Mijn kluis openen.
    2. Zoek de gewenste site in uw kluis en klik vervolgens op Starten om in te loggen met de referenties die automatisch zijn ingevuld door LastPass

Handmatig aanmelden bij websites

Info over deze taak: Als u naar een site bent gegaan die niet veilig is (HTTP), als u automatisch invullen heeft uitgeschakeld of een andere set aanmeldingsgegevens voor overeenkomende websites wilt gebruiken, kunt u zich handmatig bij websites aanmelden.
    1. Ga naar de gewenste site.
    2. Selecteer een van de volgende opties:
      Aanmeldingsmethode Instructies
      Via de browserextensie
      1. Klik op het pictogram LastPass webbrowser extensie .
      2. Ga met de muis over de gewenste referenties en selecteer Invullen.
      3. Ga verder met de aanmelding bij de website.
        Inlogpagina met inloggegevens te laden
      Het in het veld actieve LastPass icoon gebruiken actief LastPass-pictogram
      1. Klik op het actieve LastPass pictogram in het veld actief LastPass-pictogram in het veld gebruikersnaam of wachtwoord.
      2. Selecteer uw gewenste set inloggegevens.
      3. Ga verder met de aanmelding bij de website.

Inlogpagina met inloggegevens te laden

Krijgt u een waarschuwing dat het aanmeldingsformulier onveilig is?

LastPass biedt geen ondersteuning voor het gebruik van automatisch invullen op HTTP-sites als de pagina voor de eerste keer wordt geladen. Alleen HTTPS-sites ondersteunen automatisch invullen wanneer de pagina wordt geladen.

Ontdek waarom dit gebeurt en hoe u het kunt corrigeren.