Integratie van de LucidChart-app

Stel app-integratie in zodat de gebruiker zich kan aanmelden bij de app met dezelfde inloggegevens als voor LastPass..

Deel 1 - De SSO-app toevoegen aan LastPass

1. Meld u aan en ga naar de LastPass nieuwe Admin Console door een van de volgende handelingen uit te voeren:
    • Terwijl u bent aangemeld bij LastPass, klikt u in de knoppenbalk van uw browser op het actieve LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en vervolgens selecteert u Admin Console in het menu.
    • Meld u aan op https://admin.lastpass.com met uw e-mailadres voor admin en hoofdwachtwoord.
  2. Ga naar Toepassingen > SSO-apps.
  3. Als u nog geen SSO-apps hebt toegevoegd, klikt u op Uw eerste SSO-app toevoegen. Anders klikt u op Toepassing toevoegen in het navigatiegedeelte rechtsboven.
  4. Zoek uw toepassing in het veld Zoeken, onder het gedeelte Toepassing selecteren in de lijst.

Opmerking: Als u uw toepassing niet kunt vinden, klikt u op Toepassing toevoegen die niet in de lijst staat.

5. Klik op Doorgaan.
  6. Ga naar de instellingen van deze toepassing om SSO te activeren. Zorg dat uw toepassing LastPass herkent als identiteitsprovider. In sommige toepassingen kunt u instellingen uploaden in een XML-bestand, in anderen moet u de onderstaande informatie kopiëren en plakken.

ID van entiteit
    https://identity.lastpass.com
    SSO-eindpunt
    https://identity.lastpass.com/SAML/SSOService
    Afmeldings-URL
    https://identity.lastpass.com/Login/Logout
    Certificaat
    De standaardoptie is geselecteerd, u kunt de selectie wijzigen
    Certificaat vingerafdruk
    Aangepast
    Certificaat vingerafdruk (SHA-256)
    Aangepast

7. Optioneel: Indien nodig kunt u klikken op Certificaat downloaden om de LastPass-certificaatbestanden (.txt) en/of metagegevensbestanden (.xml) te downloaden en op te slaan
  8. Open een nieuw browservenster of tabblad om verder te gaan.

Deel 2 - Appconfiguratie

1. Open een nieuw tabblad op uw browser en log in op uw LucidChart account.
  2. Klik in de menubalk bovenaan op uw TEAM link, en selecteer vervolgens App-integratie.

lucidchart1

3. Selecteer op de volgende pagina SAML. Ga dan verder en configureer de SAML setup als volgt:
    1. Schakel het selectievakje Enable SAML Integration in.
    2. Voer in onder LucidChart Sign in URL sectie, in het Domain veld.
    3. Identity Provider Metadata: Open het Metadata XML-bestand dat je in deel 1 hebt gedownload met een teksteditor, kopieer de inhoud en plak het in de volgende pagina.
  4. Klik op Opslaan.

lucidchart2 lucidchart3

5. Zodra u klaar bent, kopieert u de LucidChart Sign-in URL (zie onderstaande schermafbeelding). U gebruikt deze waarde op uw LastPass portaal.

lucide grafiek2_1

6. Ga terug naar de Admin-pagina, en selecteer nu Identity Management.

lucidchart4

7. Schakel de volgende opties in:

• User Sign In: Schakel het selectievakje Allow SAML authentication in.
    • Default authentication: Selecteer "SAML" in de vervolgkeuzelijst.

8. Klik op Opslaan.

lucidchart5

Deel 3 - Afronden van de LucidChart SSO App Configuratie

1. Ga terug naar de Nieuwe Admin Console van LastPass.
  2. Zoek in het LastPass Admin Console-webbrowservenster of -tabblad dat u bij de laatste stap in deel 1 hebt opengelaten, LastPass configureren.
  3. LastPass heeft de URI van de toepassing voor de Assertion Consumer Service (ACS) nodig om de identiteit van gebruikers te kunnen verifiëren. Deze wordt verstrekt door de toepassing.

ACS
    De URL waarmee LastPass verificatiebevestigingen verstuurt na verificatie van een gebruiker. Deze wordt ook wel een 'retour-URL/Post-Back URL', 'antwoord-URL/Reply-URL', 'SSO-URL' of 'de URL van de serviceprovider' genoemd.
    Extra verificatie vereisen
    Vink het selectievakje aan als u gebruikers wilt dwingen hun identiteit te bevestigen met de app LastPass Authenticator bij elke aanmelding bij deze app.

4. Optioneel: Voeg in het gedeelte Geavanceerde instellingen de volgende aanpassingen toe:

ID van entiteit
    De naam van de app zoals deze in de Admin Console wordt weergegeven (en cloud-apps, indien uw gebruikers toegang hebben tot een LastPass-kluis voor wachtwoordbeheer).
    Korte naam
    (ook bekend als uitgever-ID / Issuer ID of app-ID) – Dit is de metadata-URL van de serviceprovider.
    Rol
    Lees hoe u rollen kunt maken
    Identiteitsprovider
    https://identity.lastpass.com
    Relay-status
    URL waarnaar de serviceprovider de gebruiker doorstuurt na het verwerken van de SAML-respons.
    Identifier
    Kies uit e-mailadres, secundair e-mailadres, gebruikers-ID, groepen, rollen of aangepaste ID. De standaardinstelling is het e-mailadres. Is afhankelijk van de geconfigureerde toepassing; raadpleeg daarvoor de betreffende supportsite.
    SAML-signatuurmethode (optioneel)
    Schakel het selectievakje in bij SHA-1 en/of SHA-256.
    Ondertekening en encryptie
    Schakel het selectievakje in voor het gebruik van
    • Assertion ondertekenen
    • Assertion versleutelen
    • Aanvraag ondertekenen
    • Antwoord ondertekenen

5. Optioneel: Klik op Partnercertificaat uploaden om een partnercertificaat te uploaden.

U kunt de aangepaste attributen definiëren als u een nieuwe SAML-integratie aanmaakt of een bestaande integratie aanpast. Deze statements worden toegevoegd aan de SAML-assertions die met uw toepassing zijn gedeeld.

6. Optioneel: Klik op SAML-attribuut toevoegen en gebruik de vervolgkeuzelijst om uw selecties te maken als u meer aangepaste kenmerken wilt toevoegen.
  7. Tijdens het instellen van de app kunt u klikken op Opslaan & gebruikers toewijzen om te beginnen met het selecteren van gebruikers om toe te wijzen.
  8. Als u nieuwe gebruikers wilt toewijzen, klikt u op Gebruikers, groepen en rollen toewijzen in het venster Gebruikers, groepen en rollen.
    1. Selecteer in het venster Gebruikers, groepen & rollen toewijzen de specifieke Gebruikers, Groepen of Rollen die u wilt toewijzen.
    2. Als u de selectie heeft gemaakt, klikt u op Toewijzen.
    3. Klik op Opslaan en doorgaan als u klaar bent in het venster Gebruikers, groepen en rollen.
  9. Klik op Voltooien.

Als u de toepassing al heeft ingesteld en opgeslagen, klikt u op de toepassing in het venster Toepassingen > SSO-apps Toepassingen. Klik In het venster Toepassing configureren op Gebruikers bewerken en opslaan om Toewijzen ongedaan te maken of meer gebruikers, groepen en rollen toe te wijzen.

Resultaat: Uw SSO-app is nu geconfigureerd! De LastPass-gebruikers die u aan deze SSO-app hebt toegewezen, kunnen nu aanmelden en toegang krijgen tot de app met hun LastPass-account.