Automatisch uitloggen beheren

Als beste beveiligingspraktijk kunt u instellingen beheren binnen uw LastPass-browserextensie voorkeuren om u ingelogd te houden, of u automatisch uit te loggen uit uw LastPass account wanneer deze niet langer in gebruik en/of inactief is.

Attentie: Momenteel zijn er twee verschillende extensiemenu-ervaringen, dus de instructies kunnen verschillen afhankelijk van uw navigatie-ervaring. De "nieuwe ervaring" geldt voor versie 4.104.0 en nieuwer voor de LastPass-browserextensie, terwijl de "vorige ervaring" verwijst naar versie 4.103.0 en eerder.
    Voordat u begint: De onderstaande stappen kunnen alleen worden uitgevoerd met het menu LastPass-browserextensie - ze zijn niet van toepassing op uw kluis.
    1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve (grijze of zwarte) LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram.
    2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
    3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze functie voor uw account is ingeschakeld).
    4. Klik op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
    5. Neem de actie die past bij uw navigatie-ervaring:
      • Nieuwe ervaring - Selecteer het tabblad Account en vervolgens Instellingen voor de extensie.
      • Eerdere ervaring - Selecteer Accountopties OF < uw gebruikersnaam > onderaan het menu, selecteer dan Voorkeuren van uw extensie.
    6. Ga naar Voorkeursinstellingen voor de extensie > Algemeen.
    7. Op het tabblad Algemeen, onder de sectie "Beveiliging", schakelt u de gewenste instellingen in of uit:
      • Afmelden als alle browsers worden gesloten – Hiermee geeft u aan wanneer LastPass uw sessie moet afmelden bij het afsluiten van alle browser met een LastPass-sessie. Vink het selectievakje aan om de functie in te schakelen. De volgende keer dat u een browser start, wordt u gevraagd uw hoofdwachtwoord in te vullen. Als u bij LastPass aangemeld wilt blijven na het afsluiten van de browser, laat u dit selectievakje leeg. Deze instelling is standaard uitgeschakeld.

• Afmelden na dit aantal minuten inactiviteit – Hiermee geeft u de maximale duur van inactiviteit aan (geen enkele toetsenbord- of muisactiviteit op het apparaat; dit geldt dus niet alleen voor activiteit in de browser waarin de extensie is geïnstalleerd) die u wilt laten verlopen voordat LastPass uw account automatisch afmeldt bij de actieve sessie voor de browser waarin de extensie is geïnstalleerd. Na de opgegeven tijdsduur (in minuten) wordt er een niet-actief LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram weergegeven, dat aanduidt dat u bent afgemeld. Als er activiteit op het apparaat plaatsvindt voordat de opgegeven tijd is verstreken, wordt het aftellen voor afmelden opnieuw gestart. Als u ongeacht de duur van de inactiviteit bij uw LastPass-account aangemeld wilt blijven via de LastPass-browserextensie, schakelt u deze instelling niet in. Deze instelling is standaard uitgeschakeld.

8. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.
    9. Start uw webbrowser(s) opnieuw op om de gewijzigde instelling(en) op te nemen.
    Resultaten: U heeft uw voorkeuren voor automatisch afmelden geconfigureerd.