HELP FILE

Automatisch afmelden beheren

    U kunt in de voorkeuren van uw LastPass-browserextensie instellen dat u bij LastPass aangemeld moet blijven, of dat u automatisch moet worden afgemeld als u uw LastPass-account een tijdje niet gebruikt heeft.

    Voordat u begint: De onderstaande stappen kunnen alleen worden uitgevoerd met het menu LastPass-browserextensie - ze zijn niet van toepassing op uw kluis.
    1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve (grijze of zwarte) LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram.
    2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
    3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze functie voor uw account is ingeschakeld).
    4. Klik op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
    5. Selecteer Accountopties OF onderaan in het menu.
    6. Ga naar Voorkeursinstellingen voor de extensie > Algemeen.
    7. Schakel onder Beveiliging de selectievakjes in van de onderstaande instellingen die u wilt inschakelen, en laat de overige selectievakjes leeg:

      • Afmelden als alle browsers worden gesloten – Hiermee geeft u aan wanneer LastPass uw sessie moet afmelden bij het afsluiten van alle browser met een LastPass-sessie. Vink het selectievakje aan om de functie in te schakelen. De volgende keer dat u een browser start, wordt u gevraagd uw hoofdwachtwoord in te vullen. Als u bij LastPass aangemeld wilt blijven na het afsluiten van de browser, laat u dit selectievakje leeg. Deze instelling is standaard uitgeschakeld.

      • Afmelden na dit aantal minuten inactiviteit – Hiermee geeft u de maximale duur van inactiviteit aan (geen enkele toetsenbord- of muisactiviteit op het apparaat; dit geldt dus niet alleen voor activiteit in de browser waarin de extensie is geïnstalleerd) die u wilt laten verlopen voordat LastPass uw account automatisch afmeldt bij de actieve sessie voor de browser waarin de extensie is geïnstalleerd. Na de opgegeven tijdsduur (in minuten) wordt er een niet-actief LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram weergegeven, dat aanduidt dat u bent afgemeld. Als er activiteit op het apparaat plaatsvindt voordat de opgegeven tijd is verstreken, wordt het aftellen voor afmelden opnieuw gestart. Als u ongeacht de duur van de inactiviteit bij uw LastPass-account aangemeld wilt blijven via de LastPass-browserextensie, schakelt u deze instelling niet in. Deze instelling is standaard uitgeschakeld.

    8. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.
    9. Start uw webbrowser(s) opnieuw op om de gewijzigde instelling(en) op te nemen.
    U hebt uw voorkeuren voor automatisch afmelden geconfigureerd.