Automatisch afmelden beheren

U kunt in de voorkeuren van uw LastPass-browserextensie instellen dat u bij LastPass aangemeld moet blijven, of dat u automatisch moet worden afgemeld als u uw LastPass-account een tijdje niet gebruikt heeft.

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve (grijze of zwarte) LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram.
  2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
  3. Klik op het actieve LastPass-pictogram Ga vervolgens naar Accountopties OF onderaan het menu.
  4. Ga naar Voorkeursinstellingen voor de extensie > Algemeen
  5. Schakel onder Beveiliging de selectievakjes in van de onderstaande instellingen die u wilt inschakelen, en laat de overige selectievakjes leeg:

• Afmelden als alle browsers worden gesloten – Hiermee geeft u aan wanneer LastPass uw sessie moet afmelden bij het afsluiten van alle browser met een LastPass-sessie. Vink het selectievakje aan om de functie in te schakelen. De volgende keer dat u een browser start, wordt u gevraagd uw hoofdwachtwoord in te vullen. Als u bij LastPass aangemeld wilt blijven na het afsluiten van de browser, laat u dit selectievakje leeg. Deze instelling is standaard uitgeschakeld.

• Afmelden na dit aantal minuten inactiviteit – Hiermee geeft u de maximale duur van inactiviteit aan (geen enkele toetsenbord- of muisactiviteit op het apparaat; dit geldt dus niet alleen voor activiteit in de browser waarin de extensie is geïnstalleerd) die u wilt laten verlopen voordat LastPass uw account automatisch afmeldt bij de actieve sessie voor de browser waarin de extensie is geïnstalleerd. Na de opgegeven tijdsduur (in minuten) wordt er een niet-actief LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram weergegeven, dat aanduidt dat u bent afgemeld. Als er activiteit op het apparaat plaatsvindt voordat de opgegeven tijd is verstreken, wordt het aftellen voor afmelden opnieuw gestart. Als u ongeacht de duur van de inactiviteit bij uw LastPass-account aangemeld wilt blijven via de browserextensie, schakelt u deze instelling niet in. Deze instelling is standaard uitgeschakeld.

6. Klik na afloop op Opslaan en start vervolgens uw webbrowser opnieuw op om de gewijzigde instellingen door te voeren.