Beheer e-mailmeldingen voor LastPass Business

LastPass Business admins kunnen e-mailmeldingen toevoegen en beheren om op de hoogte te worden gebracht van kritieke gebruikersstatussen, zoals accountactivering, het niet gebruiken van best practices (waardoor extra opleiding of training nodig is), en nog veel meer.

Huidige meldingen weergeven

Info over deze taak: U kunt al uw meldingen centraal bekijken en beheren.
    1. Ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard en log in om toegang te krijgen tot de Password Manager Admin Console.
    2. Ga naar Instellingen > E-mailmeldingen in het navigatiedeelvenster.
    3. Op het tabblad Huidige meldingen kunt u de volgende gegevens bekijken:

• Meldingen die zijn ingeschakeld
      • Een beschrijving van de melding met alle geconfigureerde waarden
      • Het aantal gebruikers waarop de melding betrekking heeft
      • Het percentage (%) betrokken gebruikers ten opzichte van het totale aantal gebruikers
      • De status van de melding (in- of uitgeschakeld)
      E-mailmeldingen Teams Admin Console

Voorkeursinstellingen beheren

Info over deze taak: Voordat u meldingen toevoegt, moet u eerst de voorkeursinstellingen voor de melding configureren. Zo voorkomt u dat er ongewenste e-mails worden verstuurd. U kunt de frequentie aanpassen en gebruikers toevoegen aan een "nooit verwittigen" lijst.
    1. Ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard en log in om toegang te krijgen tot de Password Manager Admin Console.
    2. Ga naar Instellingen > E-mailmeldingen in het navigatiedeelvenster.
    3. Op het tabblad Huidige meldingen klikt u op Voorkeuren.
    4. Op het tabblad Algemeen stelt u het maximum in van (aantal) e-mails die naar een gebruiker mogen worden gestuurd over een periode van (aantal) dagen (standaard is het maximum van 1 e-mail naar een gebruiker over 7 dagen).
    5. Voeg op het tabblad Lijst Nooit informeren de gebruikersnamen toe van de gebruikers die u nooit wilt informeren en klik vervolgens op Gereed.
    6. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Een melding toevoegen

1. Ga in het navigatiedeelvenster van de Admin Console naar Instellingen > E-mailmeldingen.
    2. Op het tabblad Huidige meldingen klikt u op Melding toevoegen.
    3. Selecteer de gewenste melding uit de volgende meldingen:
      • Uitnodiging niet geaccepteerd - Gebruikers die een uitnodiging om lid te worden van uw LastPass Business account niet hebben aanvaard binnen X uur nadat ze zijn uitgenodigd. Indien handmatig uitgenodigd, moeten gebruikers op de e-mailuitnodigingslink klikken om hun LastPass account te koppelen aan het LastPass Business account van uw bedrijf.
      • Account niet geactiveerd - Gebruikers die hun LastPass Business account niet binnen X uur na uitnodiging hebben geactiveerd.
      • Geen deelsleutel – Gebruikers die geen deelsleutel hebben. Gebruikers moeten eenmalig inloggen met een LastPass plugin om een delingssleutel te genereren voordat u items met hen kunt delen.
      • Inactief - Gebruikers die langer dan X dagen niet hebben ingelogd op hun LastPass account. Merk op dat gebruikers die ingelogd blijven op hun LastPass account ook als "inactief" worden geteld.
      • Aantal websites - Gebruikers die minder dan X sites in hun kluis hebben.
      • Geen gekoppelde account - Gebruikers die geen persoonlijke LastPass account hebben gekoppeld aan hun Enterprise account.
      • Zwak hoofdwachtwoord - Gebruikers die een hoofdwachtwoord sterkte hebben van minder dan X procent.
      • Hergebruikt hoofdwachtwoord - Gebruikers die hun hoofdwachtwoord de afgelopen X dagen op een andere site hebben ingevoerd en sindsdien hun hoofdwachtwoord niet hebben gewijzigd.
      • Lage beveiligingsscore - Gebruikers die een beveiligingsscore van minder dan X procent hebben.
      • Zwakke wachtwoorden – Gebruikers die meer dan X websites met zwakke wachtwoorden hebben.
      • Gemiddelde wachtwoordsterkte – Gebruikers waarvan de gemiddelde wachtwoordsterkte minder dan X procent is.
      • Dubbele wachtwoorden – Gebruikers die meer dan X dubbele wachtwoorden hebben.
      • Dubbele wachtwoorden voor websites – Gebruikers die meer dan X sites hebben met dubbele wachtwoorden.
      • Lege wachtwoorden - Gebruikers die meer dan X sites hebben met blanco wachtwoorden.
      • Laag aantal items - Gebruikers die minder dan X Sites, Secure Notes en Form Fill profielen in hun kluis hebben.
      • Laag aantal veilige notities - Gebruikers die minder dan X Secure Notes in hun kluis hebben.
      • Laag aantal profielen voor formulierfunctie - Gebruikers die minder dan X formuliervulprofielen in hun kluis hebben.
    4. Zodra u uw melding hebt gekozen, klikt u onderaan op Selecteren.
    5. Op het tabblad Details configureert u de vereiste velden, of laat u de standaardinstellingen ongewijzigd.
    6. Wanneer u klaar bent, klikt u op Toevoegen.

Een melding bewerken

1. Ga in het navigatiedeelvenster van de Admin Console naar Instellingen > E-mailmeldingen.
    2. Op het tabblad Huidige meldingen klikt u op de betreffende melding
    3. Maak op het tabblad Details de gewenste wijzigingen, klik dan op Opslaan en uw bijgewerkte meldingen worden verzonden op basis van de frequentie die u hebt ingesteld.

Een e-mailmelding bewerken of verwijderen

4. Als u de bijgewerkte e-mailkennisgeving meteen moet verzenden, klikt u op het tabblad Betrokken gebruikers en vervolgens op E-mail verzenden. Dit zal onmiddellijk de kennisgeving naar uw betrokken gebruikers sturen.

Een melding verwijderen

1. Ga in het navigatiedeelvenster van de Admin Console naar Instellingen > E-mailmeldingen.
    2. Op het tabblad Huidige meldingen klikt u op de betreffende melding
    3. Klik op Verwijderen en op OK om te bevestigen.

Meldingsgeschiedenis weergeven

1. Ga in het navigatiedeelvenster van de Admin Console naar Instellingen > E-mailmeldingen.
    2. Klik op het tabblad Meldingsgeschiedenis om de volgende gegevens te bekijken:

• Tijdstip waarop de melding is verzonden (in de door u geselecteerde tijdzone in Accountinstellingen)
      • E-mailadres van de gebruiker die het heeft ontvangen (LastPass gebruikersnaam)
      • De melding die is verzonden
      • De waarde (waarde "X", geconfigureerd in de meldingsinstellingen)
      • Automatisch verzonden (ja/nee)

Geplande automatische e-mails weergeven

1. Ga in het navigatiedeelvenster van de Admin Console naar Instellingen > E-mailmeldingen.
    2. Klik op het tabblad Geplande automatische e-mails om de volgende gegevens te bekijken

• De melding die in de wachtrij voor verzending staat
      • Een beschrijving van de melding met alle geconfigureerde waarden
      • Het e-mailadres van de gebruiker die de melding ontvangt