Beheer e-mailmeldingen voor LastPass Business

LastPass Business-beheerders kunnen e-mailmeldingen toevoegen en beheren om op de hoogte te blijven van kritieke gebruikersstatussen, zoals activering van de account, gebrek aan best practices die worden gebruikt (waardoor extra opleiding of training nodig is), en nog veel meer.

Huidige meldingen weergeven

U kunt al uw meldingen als volgt centraal bekijken en beheren:

1. Ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard en meld u aan voor toegang tot de Password Manager Admin Console.
  2. Ga naar InstellingenE-mailmeldingen in het menu links.
  3. Op het tabblad Huidige meldingen vindt u de volgende gegevens:
    • Meldingen die zijn ingeschakeld
    • Een beschrijving van de melding met alle geconfigureerde waarden
    • Het aantal gebruikers waarop de melding betrekking heeft
    • Het percentage (%) betrokken gebruikers ten opzichte van het totale aantal gebruikers
    • De status van de melding (in- of uitgeschakeld)

E-mailmeldingen Teams Admin Console

Voorkeursinstellingen beheren

Voordat u meldingen toevoegt, moet u eerst de voorkeursinstellingen voor de melding configureren. Zo voorkomt u dat er ongewenste e-mails worden verstuurd. U kunt als volgt de frequentie aanpassen en gebruikers toevoegen aan een lijst "nooit informeren":

1. Ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard en meld u aan voor toegang tot de Password Manager Admin Console.
  2. Ga naar InstellingenE-mailmeldingen in het menu links.
  3. Klik op het tabblad Huidige meldingen op Voorkeuren.
  4. Stel op het tabblad Algemeen het maximum aantal e-mails dat u aan een gebruiker wilt versturen gedurende het aantal dagen (de standaardwaarden zijn maximaal 1 e-mail aan een gebruiker gedurende 7 dagen).
  5. Voeg op het tabblad Lijst Nooit informeren de gebruikersnamen toe van de gebruikers die u nooit wilt informeren en klik vervolgens op Gereed.
  6. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Een melding toevoegen

1. Ga in de Admin Console naar InstellingenE-mailmeldingen in het navigatiegedeelte links.
  2. Klik op het tabblad Huidige meldingen op Melding toevoegen.
  3. Selecteer de gewenste melding uit de volgende meldingen:
    • Uitnodiging niet geaccepteerd - Gebruikers die een uitnodiging om lid te worden van uw LastPass Business account niet binnen X uur na te zijn uitgenodigd hebben geaccepteerd. Als gebruikers handmatig worden uitgenodigd, moeten ze op de e-mailuitnodigingslink klikken om hun LastPass-account te koppelen aan de LastPass Business-account van uw bedrijf.
    • Account niet geactiveerd - Gebruikers die hun LastPass Business-account niet hebben geactiveerd binnen X uur nadat ze zijn uitgenodigd.
    • Geen deelsleutel – Gebruikers die geen deelsleutel hebben. Gebruikers moeten zich eenmaal aanmelden met een LastPass-invoegtoepassing om een deelsleutel te genereren voordat u items met ze kunt delen.
    • Inactief – Gebruikers die zich niet hebben aangemeld bij hun LastPass-account gedurende meer dan X dagen. Houd er rekening mee dat gebruikers die aangemeld blijven bij hun LastPass-account ook als "inactief" worden gezien.
    • Aantal websites – Gebruikers die minder dan X websites in hun kluis hebben.
    • Geen gekoppelde account – Gebruikers die geen persoonlijke LastPass-account aan de Enterprise-account gekoppeld hebben.
    • Zwak hoofdwachtwoord – Gebruikers waarvan de sterkte van het hoofdwachtwoord minder dan X procent is.
    • Hergebruikt hoofdwachtwoord – Gebruikers die hun hoofdwachtwoord op een andere website hebben ingevoerd gedurende de afgelopen X dagen en hun hoofdwachtwoord sindsdien niet gewijzigd hebben.
    • Zwakke veiligheidstest – Gebruikers die een beveiligingsuitdaging hebben met een score van minder dan X procent.
    • Zwakke wachtwoorden - Gebruikers die meer dan X Sites hebben die zwakke wachtwoorden hebben.
    • Gemiddelde wachtwoordsterkte – Gebruikers waarvan de gemiddelde wachtwoordsterkte minder dan X procent is.
    • Dubbele wachtwoorden – Gebruikers die meer dan X dubbele wachtwoorden hebben.
    • Dubbele wachtwoorden voor websites – Gebruikers die meer dan X sites hebben met dubbele wachtwoorden.
    • Lege wachtwoorden – Gebruikers die meer dan X websites met lege wachtwoorden hebben.
    • Laag aantal items – Gebruikers die minder dan X websites, veilige notities en gegevens voor formuleren in hun kluis hebben.
    • Laag aantal veilige notities – Gebruikers die minder dan X veilige notities in hun kluis hebben.
    • Laag aantal profielen voor formulierfunctie – Gebruikers die minder dan X formuliervulprofielen in hun kluis hebben.
  4. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, kiest u onderin Selecteren.
  5. Configureer op het tabblad Details de vereiste velden of laat deze ongewijzigd voor de standaard configuratie-instellingen.
  6. Als u klaar bent, klikt u op Toevoegen.

Een melding bewerken

1. Ga in de Admin Console naar InstellingenE-mailmeldingen in het menu links.
  2. Klik op het tabblad Huidige meldingen op de betreffende melding.
  3. Breng op het tabblad Details de gewenste wijzigingen aan en klik vervolgens op Opslaan. De bijgewerkte meldingen worden verstuurd met de door u opgegeven frequentie.
  4. Als u direct een bijgewerkte e-mailmelding moet versturen, klikt u op het tabblad Betrokken gebruikers en op de optie E-mail verzenden. De melding wordt direct naar de betrokken gebruikers verzonden.

Een e-mailmelding bewerken of verwijderen

Een melding verwijderen

1. Ga in de Admin Console naar InstellingenE-mailmeldingen in het menu links.
  2. Klik op het tabblad Huidige meldingen op de betreffende melding.
  3. Klik op Verwijderen en op OK om te bevestigen.

Meldingsgeschiedenis weergeven

1. Ga in de Admin Console naar InstellingenE-mailmeldingen in het menu links.
  2. Klik op het tabblad Meldingsgeschiedenis om de volgende gegevens te bekijken:
    • De tijd waarop de melding is verstuurd (in de door u in Accountinstellingen geselecteerde tijdzone)
    • Het e-mailadres van de gebruiker die de melding heeft ontvangen (LastPass-gebruikersnaam)
    • De melding die is verzonden
    • De waarde (waarde "X", geconfigureerd in de meldingsinstellingen)
    • Automatisch verzonden (ja/nee)

Geplande automatische e-mails weergeven

1. Ga in de Admin Console naar InstellingenE-mailmeldingen in het menu links.
  2. Klik op het tabblad Geplande automatische e-mails om de volgende gegevens te bekijken:
    • De melding die in de wachtrij voor verzending staat
    • Een beschrijving van de melding met alle geconfigureerde waarden
    • Het e-mailadres van de gebruiker die de melding ontvangt