Hoe beheer ik de instellingen voor wachtwoordloze aanmelding in de LastPass Authenticator?

Zodra u wachtwoordloze aanmelding hebt geactiveerd en biometrische gegevens hebt ingesteld in de LastPass Authenticator-app, kunt u verschillende instellingen voor wachtwoordloze aanmelding bekijken en beheren in de app.

Opmerking: Wachtwoordloze aanmelding voor SSO-apps en werkstations vereist een account met de add-on LastPass Business + Advanced MFA. Wachtwoordloze aanmelding voor uw kluis is beschikbaar voor alle accounttypen en vereist geen activering.

Tijdelijke eenmalige toegangscodes (TOTP) bekijken en gebruiken

U kunt tijdelijke eenmalige toegangscodes (TOTP) gebruiken om toegang te krijgen tot SSO-apps of websites die gebruikmaken van wachtwoordloze aanmelding en die zijn toegewezen door uw LastPass Business-beheerder.

Opmerking: Voor deze functie is een account vereist met LastPass Business + Add-on Advanced MFA. Hoe kan ik mijn LastPass Business-account upgraden met een add-on?

Tik om de gewenste 'LastPass MFA'-account te selecteren, zoek naar de vermelding 'LastPass-website, SSO, kluis' die de volgende informatie bevat:

• Gebruikersnaam of e-mailadres
    • Tijdelijke eenmalige toegangscodes (TOTP)
    • Afteltimer tot code ongeldig wordt (60 seconden)
    U kunt ook het volgende doen:
    • Kopieer de TOTP
    • Stel in als favoriet door te tikken
    Wachtwoordloze aanmelding met TOTP in LastPass Authenticator

Eenmalige toegangscodes (OTP's) weergeven en beheren voor Workstation Login

U kunt een eenmalige toegangscode gebruiken om u aan te melden bij uw Windows- of Mac-werkstation via Workstation Login (waarbij gebruikgemaakt wordt van wachtwoordloze aanmelding).

Opmerking: Voor deze functie is een account vereist met LastPass Business + Add-on Advanced MFA. Hoe kan ik mijn LastPass Business-account upgraden met een add-on?
    Tik om uw gewenste 'LastPass MFA'-account te selecteren. Vervolgens kunt u een van de volgende dingen doen:
    • Tik op Kopiëren om de eenmalige toegangscode te kopiëren. Dat is de alfanumerieke code onder de naam van uw werkstation.
      Opmerking: Dit alfanumerieke eenmalige wachtwoord kan worden gebruikt om u aan te melden bij uw werkstation in offline modus (mits toegestaan door ingestelde beleidsregels).Meer informatie over de offline modus voor Workstation Login.
    • Tik op Werkstation verwijderen als u het werkstation niet meer heeft en/of het opnieuw moet installeren.
    Eenmalig wachtwoord voor Workstation Login in de LastPass Authenticator

Bekijk het activiteitenlogboek voor wachtwoordloze aanmelding

Opmerking: Voor deze functie is een account vereist met LastPass Business + Add-on Advanced MFA. Hoe kan ik mijn LastPass Business-account upgraden met een add-on?

Tik om uw gewenste account te selecteren, en selecteer vervolgens Activiteitenlogboek weergeven om de details van al uw recente activiteiten met wachtwoordloze aanmelding weer te geven, waaronder:

• E-mailadres/gebruikersnaam van account
    • Geaccepteerde en afgewezen aanmeldingspogingen
    • Besturingssysteem van apparaat
    • Webbrowser
    • Locatie
    • Hoe lang geleden de vraag om wachtwoordloze aanmelding werd verzonden (in uren en minuten)

App-instellingen beheren

Tik op in de bovenste werkbalk om onderstaande instellingen te beheren.

Instellingen voor App Lock configureren

Schakel de instellingen voor App Lock uit en weer in (de opties variëren afhankelijk van uw apparaat):

• Face ID/Face Unlock/Biometrische sensor - Houd uw toestel voor uw gezicht in staande positie.
    • Touch ID/Vingerafdruk/Biometrische sensor - Raak de sensor van uw toestel aan om uw vingerafdruk te scannen.
    • Pincode - Voer een 6-cijferige pincode in, en voer hem opnieuw in om te bevestigen.

Vernieuw de app

Veeg omlaag op het scherm van het apparaat om de app te vernieuwen en nieuwe verificatieverzoeken op te halen.

Afmelden

Tik om uw gewenste account te selecteren en tik vervolgens op Afmelden om u af te melden bij uw actieve sessie voor LastPass op de LastPass Authenticator.

Account verwijderen

Tik op om de gewenste account te selecteren en selecteer vervolgens Account verwijderen om de registratie van de geselecteerde account ongedaan te maken met de LastPass Authenticator en hem uit de lijst te verwijderen.
    Waarschuwing: Als u een account verwijdert voordat u binnen uw account meervoudige verificatie hebt uitgeschakeld kunt u worden geblokkeerd, omdat u zich dan niet meer kunt verifiëren om u aan te melden. Als u een geregistreerde account gaat verwijderen, zorg er dan voor dat u meervoudige verificatie hebt uitgeschakeld in de instellingen van de account voordat u hem verwijdert.

Hulp bij het oplossen van problemen bekijken

Tik op in de bovenste werkbalk om het volgende weer te geven:
    • Hulp voor toegang tot de LastPass-supportsite op https://support.lastpass.com.
    • Diagnoselogboek weergeven om een nieuw logbestand te maken dat naar LastPass kan worden verstuurd voor probleemoplossing.
    • Stuur een suggestie biedt de volgende opties:
      • Suggestie verzenden om een vooraf ingevulde e-mail te maken, met daarin uw apparaatinformatie en een leeg veld om feedback te geven, en naar LastPass te verzenden.
      • Naar LastPass-support voor toegang tot de LastPass-supportsite op https://support.lastpass.com.
    • Authenticator helpen verbeteren om anonieme foutrapportagegegevens te versturen ter verbetering van de Authenticator-app.
    • Onze privacybelofte om een blogpost van LastPass over privacy en gebruikerservaring te bekijken.