LastPass SSO-apps beheren

LastPass SSO apps zijn veel gebruikte online tools binnen een bedrijf waarvoor een LastPass Business admin een single sign-on integratie heeft opgezet. Hierdoor kunnen gebruikers zich bij LastPass aanmelden en een van hun apps openen zonder opnieuw hun aanmeldingsgegevens voor die apps in te voeren. U kunt de instellingen en de aan de app toegewezen gebruikers, groepen en rollen beheren.

Let op: Deze functie is alleen beschikbaar voor LastPass Business accounts. Welk type zakelijk LastPass-account heb ik?

Beheer SSO app instellingen

1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com te openen.
    2. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze optie is ingeschakeld voor uw account).
    3. Ga naar Toepassingen > SSO-apps.
    4. Onder Toepassingen, zoekt en selecteert u de gewenste toepassing.
    5. In het venster Toepassing configureren voert u uw wijzigingen door.

Tip:

Voor degenen die wachtwoordloos inloggen beheren, moeten beheerders SSO-apps toevoegen en vervolgens Step Up Authentication inschakelen zodat gebruikers zich kunnen authenticeren met de LastPass Authenticator-app.

6. Klik op Opslaan & afsluiten.
    Resultaten: U heeft uw gewenste configuraties geselecteerd voor uw geselecteerde SSO app.

Wijs testgebruikers toe aan uw app

Info over deze taak: Als u nog geen gebruiker aan uw SSO app hebt toegewezen, kunt u een testgebruiker aan uw app toewijzen.
    1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com te openen.
    2. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze optie is ingeschakeld voor uw account).
    3. Ga naar Toepassingen > SSO-apps.
    4. Onder Toepassingen, gebruikt u het veld Zoekopdracht om de gewenste app te vinden.
    5. Selecteer de gewenste toepassing.
    6. Klik in het venster Toepassing configureren op Opslaan & gebruikers toewijzen.
    7. In het venster Een testgebruiker toewijzen selecteert u de gewenste gebruiker(s) als testgebruiker(s):
      • Selecteer Mijn eigen gebruikersaccount toewijzen om uw gebruiker als testgebruiker toe te wijzen.
      • Selecteer Andere gebruikers en groepen toewijzen om specifieke Gebruikers, Groepen of Rollen te selecteren om toe te wijzen.

Let op: Wij raden aan uw eigen gebruiker toe te wijzen als testgebruiker.

8. Selecteer Opslaan en doorgaan.

9. Selecteer Voltooien.

Beheer gebruikers en groepen toegewezen aan SSO apps

1. Meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord om de nieuwe Admin Console op https://admin.lastpass.com te openen.
    2. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze optie is ingeschakeld voor uw account).
    3. Ga naar Toepassingen > SSO-apps.
    4. Onder Toepassingen, gebruikt u het veld Zoekopdracht om de gewenste app te vinden.
    5. Selecteer de gewenste toepassing.
    6. Klik in het venster Toepassing configureren op Opslaan & gebruikers toewijzen.
    7. In het venster Gebruikers, groepen & rollen:
      • Klik op Gebruikers, groepen & rollen toewijzen om gebruikers aan uw toepassing toe te wijzen.
      • Om gebruikers niet toe te wijzen, selecteert u onder Gebruikers, Groepen of Rollen, de gebruiker die u niet wilt toewijzen en klikt u op Toewijzing opheffen.
    8. Klik op Opslaan en doorgaan.
    9. Klik op Voltooien.
    Resultaten: U heeft uw gewenste gebruikers en/of groepen toegewezen aan uw geselecteerde SSO app.