Beleidsregels voor Teams beheren

LastPass Teams biedt een aantal configureerbare beleidsregels rond beveiligingsniveaus en wachtwoordsterkte. Elk beleid kan worden toegepast op alle gebruikers, of op een inclusieve of exclusieve lijst van gebruikers (bijvoorbeeld een beleid dat alle gebruikers verbiedt om hun Site-wachtwoorden en beveiligde notities te exporteren vanuit hun LastPass Teams account). Met verschillende beleidsregels die u kunt inschakelen en configureren, kunt u met LastPass de meest optimale beveiligingsprestaties bereiken.

Een beleidsregel inschakelen en configureren

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
    2. Gebruik het menu in het navigatiedeelvenster om naar Instellingen > Beleidsregels te gaan.
    3. Schakel op de pagina Aanbevolen policies de schakelaar in om het gewenste beleid in te schakelen

Aanbevolen beleidsregels in de Teams Admin Console

4. Klik op Details bewerken onder de polis.
    5. Voer, indien van toepassing, gegevens in het veld Waarde in op basis van het gegevenstype dat in de beschrijving wordt beschreven (bijvoorbeeld het aantal minuten/dagen/karakters/e-mailmeldingen, de optie Multifactor Authenticator, enzovoort)
    6. Kies in de sectie Applies To uit het volgende:
      • Alle – Selecteer deze optie als de beleidsregel voor alle gebruikers in uw account moet gelden.
      • Inclusieve lijst met gebruikers – Selecteer deze optie en klik vervolgens op Details bewerken om de namen van individuele gebruikers toe te voegen waarvoor de beleidsregel moet gelden.
      • Exclusieve lijst met gebruikers - Selecteer deze optie en klik vervolgens op Details bewerken om de namen van individuele gebruikers toe te voegen waarop dit beleid niet van toepassing mag zijn.
    7. Vul desgewenst het veld Notities in om meer informatie toe te voegen over het beleid dat u aan het configureren bent
    8. Vink, indien van toepassing, het vakje aan voor de optie Ingeschakeld om het beleid onmiddellijk af te dwingen. Als het vinkje niet is gezet, wordt het beleid wel toegevoegd, maar nog niet afgedwongen. U kunt bewerken het beleid later inschakelen.
    9. Klik, indien van toepassing, op Nieuwe beleidswaarden toevoegen als u aanvullende configuraties wilt maken die zijn gebaseerd op specifieke inclusieve of exclusieve gebruikerslijsten.
    10. Klik op Wijzigingen opslaan wanneer u klaar bent met alle beleidsconfiguraties.

Een beleidsregel bewerken

1. Meld u aan en ga naar de Admin Console op https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
    2. Gebruik het menu in het navigatiedeelvenster om naar Instellingen > Beleidsregels te gaan.
    3. Zoek de gewenste polis en klik vervolgens op Details bewerken onder de polis
    4. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik op Wijzigingen opslaan als u klaar bent.

Een beleidsregel uitschakelen

1. Meld u aan en ga naar de Admin Console op https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
    2. Gebruik het menu in het navigatiedeelvenster om naar Instellingen > Beleidsregels te gaan.
    3. Let op:   Bij het uitschakelen van een beleid, vinden de veranderingen onmiddellijk plaats.
      Zoek de gewenste beleidsregel en zet de schakelaar om om de beleidsregel uit te schakelen.