Geheugensteun voor uw hoofdwachtwoord beheren

Toen u uw account aanmaakte en uw master password instelde, kreeg u de optie om een wachtwoordhint te creëren. Als u een nieuwe wachtwoordhint/herinnering wilt aanmaken, moet u uw hoofdwachtwoord wijzigen om een nieuwe hint in te stellen of een bestaande hint bij te werken.

Bekijk uw hoofdwachtwoord herinnering

1. Log in op LastPass en ga naar uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en log in met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Ga op het tabblad Algemeen naar het gedeelte "Inloggegevens" en klik op Weergeven naast de optie voor Geheugensteun voor hoofdwachtwoord.
  4. Als u een master password reminder instelt, wordt deze in de prompt weergegeven. Als u geen prompt krijgt, betekent dit dat u geen master password reminder hebt ingesteld.Bekijk hoofdwachtwoord herinnering

Wijzig uw hoofdwachtwoord herinnering

Belangrijk: Om uw hoofdwachtwoord te wijzigen, moet u uw hoofdwachtwoord wijzigen.
  1. Log in op LastPass en ga naar uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en log in met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Ga op het tabblad Algemeen naar het gedeelte "Inloggegevens" en klik op Hoofdwachtwoord wijzigen.

Wijzig hoofdwachtwoord in Account Instellingen

4. Voer uw huidige hoofdwachtwoord in, maak dan een nieuw hoofdwachtwoord aan en voer een wachtwoordhint in (aanbevolen - dit is een hint die u in een herinneringsmail wordt toegestuurd om u te helpen uw hoofdwachtwoord te herinneren als u het ooit bent vergeten)

Tip: Wij raden u aan de volgende beste praktijken te gebruiken bij het maken van uw hoofdwachtwoord:
    • Gebruik minimaal twaalf tekens, maar hoe langer hoe beter
    • Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens
    • Maak een wachtwoord dat u kunt uitspreken en onthouden maar dat niet makkelijk te raden is (bijv. een wachtwoordzin)
    • Zorg dat het uniek is en alleen op uzelf betrekking heeft
    • Gebruik geen persoonlijke informatie
    • Een goed voorbeeld is: #Flappie1eKerst61!

5. Klik op Bewaar hoofdwachtwoord.

Resultaat: Uw wijzigingen worden opgeslagen en u wordt afgemeld bij LastPass.

6. Log opnieuw in met uw nieuwe hoofdwachtwoord
U heeft uw master password en master password herinnering met succes gereset, en bent nu ingelogd op LastPass.
Wat u vervolgens moet doen: (Aanbevolen)
Het wordt sterk aanbevolen dat u de volgende stappen onmiddellijk uitvoert na het bijwerken van uw hoofdwachtwoord om nieuwe Herstel eenmalige wachtwoorden te maken:
  1. Meld u af bij LastPass op elke computer en/of elk mobiel apparaat waar u uw LastPass-kluis heeft geïnstalleerd en geopend. U kunt uw actieve sessies voor alle apparaten controleren.
  2. Log opnieuw in met uw nieuwe hoofdwachtwoord.
Voor elke computer en/of elk apparaat waarop dit wordt gedaan, wordt een nieuw eenmalig herstelwachtwoord aangemaakt, dat kan worden gebruikt voor accountherstel als uw hoofdwachtwoord ooit wordt vergeten.
Wat u vervolgens moet doen: (Optioneel)

Als u uw hoofdwachtwoord wijzigt of wijzigt, worden alle eenmalige wachtwoorden die u vóór de wijziging hebt aangemaakt, ongeldig (omdat uw kluis opnieuw moet worden gecodeerd). Dit betekent dat u nieuwe OTP's moet genereren na een wijziging van master password, aangezien alle OTP's die u eerder hebt gegenereerd, niet meer in de lijst zullen staan. Leer hoe u nieuwe, tijdelijke eenmalige wachtwoorden genereert.