Geheugensteun voor uw hoofdwachtwoord beheren

Toen u uw account aanmaakte en uw hoofdwachtwoord instelde, kreeg u de optie om een wachtwoordhint te creëren. Als u een nieuwe wachtwoordhint/herinnering wilt aanmaken, moet u uw hoofdwachtwoord wijzigen om een nieuwe hint in te stellen of een bestaande hint bij te werken.

Bekijk uw hoofdwachtwoord herinnering

1. Log in op LastPass en krijg toegang tot uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
      • Klik in de werkbalk van uw webbrowser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Kluis of Mijn kluis openen.
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
    3. Ga op het tabblad Algemeen naar het gedeelte "Inloggegevens" en klik op Weergeven naast de optie voor Geheugensteun voor hoofdwachtwoord.
    4. Als u een hoofdwachtwoord reminder hebt ingesteld, wordt deze in de prompt weergegeven. Als u geen prompt krijgt, betekent dit dat u geen hoofdwachtwoord reminder hebt ingesteld.Bekijk hoofdwachtwoord herinnering

Wijzig uw hoofdwachtwoord herinnering

Info over deze taak:
    Belangrijk: Om uw hoofdwachtwoord te wijzigen, moet u uw hoofdwachtwoord wijzigen.
    1. Log in op LastPass en krijg toegang tot uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
      • Klik in de werkbalk van uw webbrowser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Kluis of Mijn kluis openen.
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
    3. Ga op het tabblad Algemeen naar het gedeelte 'Aanmeldingsgegevens' en klik op Hoofdwachtwoord wijzigen.

Wijzig hoofdwachtwoord in Account Instellingen

4. Voer uw huidige hoofdwachtwoord in, maak vervolgens een nieuw hoofdwachtwoord aan en geef een wachtwoordhint op (aanbevolen – dit is een geheugensteuntje dat in een e-mail aan u wordt gestuurd om u te helpen uw hoofdwachtwoord te herinneren als u het onverhoopt ooit vergeet).

Tip: We bevelen de volgende best practices aan voor het aanmaken van uw hoofdwachtwoord:
      • Gebruik minimaal twaalf tekens, maar hoe langer hoe beter
      • Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens
      • Maak een wachtwoord dat u kunt uitspreken en onthouden maar dat niet makkelijk te raden is (bijv. een wachtwoordzin)
      • Zorg dat het uniek is en alleen op uzelf betrekking heeft
      • Gebruik geen persoonlijke informatie
      • Een goed voorbeeld is: #Flappie1eKerst61!

5. Klik op Bewaar hoofdwachtwoord.

Resultaat: Uw wijzigingen worden opgeslagen en u wordt afgemeld bij LastPass.

6. Meld u weer aan met uw nieuwe hoofdwachtwoord.
    Resultaten: U heeft met succes uw hoofdwachtwoord en hoofdwachtwoord herinnering gereset, en bent nu ingelogd op LastPass.
    Wat u vervolgens moet doen: (Aanbevolen)
    Het is sterk aanbevolen dat u de volgende stappen onmiddellijk na het bijwerken van uw hoofdwachtwoord uitvoert om nieuwe Recovery One Time Passwords aan te maken:
    1. Meld u af bij LastPass op elke computer en/of mobiel apparaat waarop u uw LastPass-gegevensbank hebt geïnstalleerd en geopend. U kunt uw actieve sessies voor alle apparaten controleren.
    2. Meld u weer aan met uw nieuwe hoofdwachtwoord.
    Voor elke computer en/of apparaat waarop dit gebeurt, wordt een nieuw Recovery One Time Password aangemaakt, dat kan worden gebruikt voor accountherstel als uw hoofdwachtwoord ooit wordt vergeten.
    Wat u vervolgens moet doen: (Optioneel)

Het wijzigen of resetten van uw hoofdwachtwoord maakt alle eenmalige wachtwoorden ongeldig die u vóór de wijziging hebt gegenereerd (omdat uw kluis opnieuw moet worden gecodeerd). Dit betekent dat u nieuwe OTP's moet genereren na een wijziging van hoofdwachtwoord, aangezien alle OTP's die u eerder hebt gegenereerd, niet meer in de lijst zullen staan. Leer hoe u nieuwe, tijdelijke eenmalige wachtwoorden kunt genereren.