Handmatig LastPass-gebruikers toevoegen

U kunt handmatig gebruikers en beheerders toevoegen aan uw LastPass Business account (proef of betaald) vanuit de Admin Console door ze individueel toe te voegen, een bulklijst te gebruiken, of een CSV-bestand te uploaden voor een batch import van gebruikers. Er geldt geen beperking voor het aantal gebruikers dat u aan uw LastPass-account kunt toevoegen.

Let op:Ziet u iets anders? Leer hoe u kunt navigeren in de nieuwe Admin Console of SSO & MFA Admin Console.

Info over het toevoegen van nieuwe en bestaande LastPass-gebruikers

Als u gebruikers toevoegt aan uw account, bepaalt het systeem op basis van het e-mailadres of de uitgenodigde gebruiker al een bestaand LastPass-account heeft. U heeft bij het toevoegen ook de optie om een standaard welkomstbericht te versturen of een aangepast sjabloon te gebruiken.

De gebruiker zal een van de volgende mogelijkheden ervaren:

• Nieuwe gebruikers ontvangen een e-mail met een uitnodiging om een account aan te maken.
      Let op: De uitnodiging aan de gebruikers blijft 90 dagen geldig vanaf de datum van verzending. Na deze periode moeten de gebruikers opnieuw worden uitgenodigd of moet u de bulkmethode voor opnieuw uitnodigen gebruiken die hieronder uiteen wordt gezet.
      Attentie: Als u een LastPass Business admin bent die handmatig een gebruiker heeft toegevoegd vanuit de Password Manager Admin Console (of de Advanced MFA add-on heeft toegevoegd nadat u al bestaande gebruikers had ingesteld), dan moet u apart een wachtwoordloos inloggen activeringsmail sturen naar uw gebruiker(s) die wachtwoordloos inloggen gaan instellen voor de LastPass Authenticator-app. Leer hier hoe.
    • Bestaande gebruikers kunnen kiezen uit de volgende opties:
      • Word lid van het LastPass Business account met hetzelfde e-mailadres dat aan hun bestaande account is gekoppeld
      • Een nieuw LastPass-account aanmaken, uitsluitend voor zakelijk gebruik
      Let op: De uitnodiging aan bestaande gebruikers is 14 dagen geldig vanaf de datum van verzending. Na deze periode moeten de gebruikers opnieuw worden uitgenodigd of moet u de bulkmethode voor opnieuw uitnodigen gebruiken die hieronder uiteen wordt gezet.

Gebruikers afzonderlijk toevoegen

1. Log in met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord op https://lastpass.com/company/#!/dashboard om toegang te krijgen tot de Admin Console.
    2. Ga naar Gebruikers > Gebruikers toevoegen.
    3. Voer het e-mailadres van de gebruiker in. Als u de naam wilt toevoegen, doe dit dan tussen haakjes direct na het e-mailadres. Bijvoorbeeld: lastpass_user@email.com(Charlie Frost)
    4. U kunt er ook voor kiezen om nieuwe en bestaande gebruikers een welkomstbericht te versturen. Deze opties zijn standaard ingeschakeld. Als ze ingeschakeld zijn, kunt u via Voorkeuren bewerken het gewenste sjabloon voor het welkomstbericht selecteren. Dit kan het standaardbericht zijn, of u kunt uw eigen e-mailsjabloon maken.
    5. Als u klaar bent, klikt u op Gebruiker toevoegen.

Meerdere gebruikers toevoegen

1. Log in met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord op https://lastpass.com/company/#!/dashboard om toegang te krijgen tot de Admin Console.
    2. Ga naar Gebruikers > Gebruikers toevoegen.
    3. Voer de e-mailadressen van alle gebruikers in en gebruik komma's tussen e-mailadressen (geen spaties gebruiken). Een voorbeeld: lastpass_user@email.com,lastpass_user2@email.com,lastpass_user3@email.com. Als u de naam wilt toevoegen, doe dit dan tussen haakjes direct na het e-mailadres. Een voorbeeld: lastpass_user@email.com(Charlie Frost),lastpass_user2@email.com(Jane Doe),lastpass_user3@email.com(John Doe)
    4. U kunt er ook voor kiezen om nieuwe en bestaande gebruikers een welkomstbericht te versturen. Deze opties zijn standaard ingeschakeld. Als ze ingeschakeld zijn, kunt u via Voorkeuren bewerken het gewenste sjabloon voor het welkomstbericht selecteren. Dit kan het standaardbericht zijn, of u kunt uw eigen e-mailsjabloon maken.
    5. Als u klaar bent, klikt u op Gebruiker toevoegen.

Een CSV-bestand uploaden met een lijst van gebruikers

Maak voor deze optie een CSV-bestand met één gebruiker per kolom. U kunt indien gewenst de naam toevoegen, met de indeling zoals in het voorbeeld hierboven.

1. Log in met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord op https://lastpass.com/company/#!/dashboard om toegang te krijgen tot de Admin Console.
    2. Ga naar Gebruikers > Gebruikers toevoegen.
    3. Klik op CSV uploaden.
    4. Ga naar uw bestand en klik op Openen om uw lijst met gebruikers weer te geven.
    5. U kunt er ook voor kiezen om nieuwe en bestaande gebruikers een welkomstbericht te versturen. Deze opties zijn standaard ingeschakeld. Als ze ingeschakeld zijn, kunt u via Voorkeuren bewerken het gewenste sjabloon voor het welkomstbericht selecteren. Dit kan het standaardbericht zijn, of u kunt uw eigen e-mailsjabloon maken.
    6. Als u klaar bent, klikt u op Gebruiker toevoegen.

Gebruikersstatus weergeven

Als u uw gebruikers heeft uitgenodigd, kunt u de activeringsstatus en de beschikbare acties voor iedere gebruiker bekijken.

• Actieve gebruikerslicenties – Gebruikers selecteren en hun instellingen beheren.
    • Uitgenodigde gebruikers – Selecteer gebruikers en kies Uitnodiging intrekken of Gebruiker opnieuw uitnodigen (nog een e-mail versturen over de activering).
      Let op: Een uitgenodigde gebruiker is iedereen die al een bestaande LastPass-account heeft met zijn '@company.com'-e-maildomein voordat hij wordt uitgenodigd voor uw bedrijfsaccount. Uitgenodigde gebruikers moeten hun LastPass-account activeren via de uitnodigingsmail, zodat de account zich bij uw bedrijfsaccount kan voegen als een Actieve gebruiker.
    • Uitgeschakelde gebruikers - Selecteer gebruikers en kies voor Gebruiker verwijderen uit bedrijf (houdt hun kluis beschikbaar, maar koppelt de gebruiker los van uw bedrijf), Gebruiker verwijderen (verwijdert de kluis van de gebruiker - deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt), en Gebruiker activeren (activeert zijn account).
    • Gebruikers in afwachting van goedkeuring – Selecteer gebruikers die zijn geïmporteerd via de LastPass Active Directory Connector en verleen handmatig goedkeuring.