NetScaler Gateway App Integratie

Stel app-integratie in zodat de gebruiker zich kan aanmelden bij de app met dezelfde inloggegevens als voor LastPass..

Deel 1 - Voeg de SSO-app toe aan LastPass

Info over deze taak:
    1. Meld u aan en ga naar de LastPass nieuwe Admin Console door een van de volgende handelingen uit te voeren:
      • Terwijl u bent aangemeld bij LastPass, klikt u in de knoppenbalk van uw browser op het actieve LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en vervolgens selecteert u Admin Console in het menu.
      • Log in op https://admin.lastpass.com met uw beheerders e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Ga naar Toepassingen > SSO-apps.
    3. Selecteer Toepassing toevoegen in de navigatie rechtsboven (of Doorzoek de catalogus als u uw eerste app toevoegt).
    4. Zoek en selecteer uw app in de catalogus (of Toepassing toevoegen die niet in de lijst staat als u uw app niet kunt vinden).
    5. Klik op Doorgaan, en u wordt naar het gedeelte LastPass configureren van de app-configuratie geleid.

Fastpath: LastPass vult automatisch alle vereiste informatie in het gedeelte Toepassing configureren voor u in. Bij sommige apps kunt u de instellingen uploaden in een XML-bestand, bij andere moet u de volgende informatie kopiëren en plakken:
      Naam in LastPass Waarde
      ID van entiteit
      https://identity.lastpass.com
      SSO Eindpunt
      https://identity.lastpass.com/SAML/SSOService
      URL voor afmelding
      https://identity.lastpass.com/Login/Logout
      Certificaat vingerafdruk Voorzien in het gedeelte Toepassing configureren van de SSO app. Download indien nodig het LastPass certificaat in PEM, DER, of Metadata downloaden (XML) formaat.
      Certificaat vingerafdruk (SHA-256)
      Certificaat (PEM)

6. Voor de volgende stappen opent u een nieuw venster of tabblad van de webbrowser. Ga naar de instellingen van de app om single sign-on in te schakelen, en zorg ervoor dat uw app LastPass herkent als de Identity Provider.

Deel 2 - Appconfiguratie

1. Open een nieuw tabblad in uw browser en log in op uw NetScaler beheerconsole en ga naar NetScaler Gateway > Policies > Authentication > SAML.
    2. Klik op het tabblad Servers en klik op de knop Toevoegen om een nieuwe SAML-server voor authenticatie toe te voegen.
    3. Stel een naam in voor de server.
    4. Voeg het LastPass certificaat toe dat in de vorige stap is gedownload door te klikken op het veld IDP Certificate Name. Klik op het plusteken om LastPass toe te voegen.

Venster Servercertificaat installeren

5. Stel de Certificate-Key Pair Name in. Upload het certificaat en klik op Installeren.
    6. In het veld IDP Certificate Name selecteert u het certificaat dat u hebt toegevoegd.
    7. Plak het SSO-eindpunt dat u gekopieerd heeft van LastPass Admin Dashboard in het Redirect URL veld.
    8. Plak de URL voor afmelding die u gekopieerd heeft van LastPass Admin Dashboard in het Single Logout URL veld.
    9. Plak de ID van entiteit die u gekopieerd heeft van de Service Provider tab in NetScaler app setting op LastPass Admin Dashboard in het Issuer Name veld.
    10. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.

Configureer Authenticatie SAML Server

11. Selecteer het tabblad Beleidsregels om een nieuw beleid te maken.
    12. Klik op de knop Toevoegen en stel een Naam in voor het beleid.
    13. Selecteer de server die u hebt aangemaakt.
    14. Plak ns_true in het veld Expressie en klik op Maken.

15. Verander de authenticatie policy van uw NetScaler gateway naar de LastPass SAML policy. Ga naar NetScaler Gateway > Virtual Servers.
    16. Klik op de gewenste virtuele server. Selecteer het huidige authenticatiebeleid in de sectie Basic Authentication.
    17. Selecteer het huidige beleid en Unbind (Ontbind) het. Klik op Sluiten.

18. Klik in het gedeelte Basic Authentication op de knop Toevoegen, selecteer SAML beleid en klik op Doorgaan.
    19. Selecteer het LastPass SAML beleid. Klik op de knop Selecteren.
    20. Zorg ervoor dat in het volgende scherm het LastPass SAML-beleid is geselecteerd en klik op Bind
    21. Klik op Done om het proces te voltooien. U kunt nu gebruikers toewijzen aan NetScaler VPN.