Veelgestelde vragen voor beheerders over de nieuwe LastPass-ervaring

De nieuwe LastPass-gebruikerservaring is gearriveerd! Met het moderne uiterlijk en de nieuwe indeling krijgt u eenvoudig toegang tot uw digitale leven om sneller dan ooit een breder scala aan informatie op te slaan, in te vullen en te delen. Met het nieuwe LastPass bent u nog productiever – en heeft u nog meer controle.

Wat zijn de grootste veranderingen in de nieuwe gebruikerservaring?

Met deze nieuwe gebruikerservaring worden al uw formulierinvulprofielen en beveiligde notities nu gegroepeerd als specifieke formulierinvulitems in uw vault en LastPass webbrowser extensiemenu, terwijl voorheen al deze items werden opgeslagen als een enkele, afzonderlijke invoer. Als u bijvoorbeeld een formulierprofiel had waarin het bedrijfsadres en de creditcard van uw bedrijf waren opgeslagen, worden deze nu opgeslagen als afzonderlijke formulier-items (namelijk bij Adressen en Betaalkaarten).

Bovendien worden alle typen formulier-items en veilige notities samen gegroepeerd (zo worden alle vermeldingen van bankrekeningnummers gegroepeerd onder Bankrekeningen, alle adresvermeldingen onder Adressen, enzovoort). Hierdoor kunt u uw opgeslagen items fijnmaziger ordenen. U kunt nu ook automatisch gegevens uit een veilige notitie invullen, iets wat eerder niet ondersteund werd.

U kunt lezen hoe u uw formulierprofielen beheert in de nieuwe gebruikerservaring, of ons blogartikel bekijken voor meer informatie.

Afbeelding 1. Nieuwe gebruikerservaring - LastPass-kluis

Afbeelding 2. Vorige Gebruikerservaring - LastPass-kluis

Waar zijn de formulier-items en veilige notities?

In de vorige gebruikerservaring werden relevante gegevens, zoals adressen, betaalkaarten en telefoonnummers, opgeslagen in formulierprofielen en veilige notities – alles in één enkel formulier-item of één veilige notitie. In de nieuwe gebruikerservaring zijn de waarden in deze formulierprofielen en veilige notities opgesplitst in individuele item-vermeldingen, en gegroepeerd in relevante categorieën. Doordat de gebruiker individuele items (zoals betaalkaartgegevens of een adres) kan invullen, wordt het invullen van formulieren nauwkeuriger en efficiënter. Als een gebruiker bijvoorbeeld aan het afrekenen is op een winkelsite en een pakje naar zijn kantooradres wil sturen, kan hij de betalingsinformatie automatisch invullen met zijn persoonlijke betaalkaart, en vervolgens het adres van zijn kantoor automatisch invullen met twee afzonderlijke kluisgegevens. Bovendien kunt u nu ook automatisch gegevens uit veilige notities invullen, een optie die eerder niet ondersteund werd.

Wanneer krijgt mijn organisatie de nieuwe gebruikerservaring?

Alle beheerders van zakelijke LastPass-accounts ontvangen een e-mail, twee weken voor de uitrol van de nieuwe gebruikerservaring naar hun organisatie. De gefaseerde uitrol gaat van start in april 2020 en wordt gedurende de komende maanden voortgezet.

Is de nieuwe gebruikerservaring zichtbaar voor mijn eindgebruikers?

Ja, twee weken nadat de LastPass-accountbeheerder de mail met de aankondiging van de migratie heeft ontvangen, migreert de hele organisatie naar de nieuwe gebruikerservaring.

Kan ik teruggaan naar de vorige gebruikerservaring als dat nodig is?

Nee. Zodra de nieuwe gebruikerservaring voor uw bedrijfsaccount is ingeschakeld, kunt u niet meer terugkeren naar de eerdere gebruikerservaring. Deze wijzigingen zijn overigens alleen van invloed op de ervaring van de eindgebruiker – er verandert niets aan de functionaliteit voor de beheerder.

Wat zien mijn eindgebruikers wanneer ze zich voor de eerste keer aanmelden met deze nieuwe ervaring?

Als gebruikers items hadden die geconverteerd zijn en in de nieuwe gebruikerservaring anders zijn opgeslagen – een formulier-item met betaalkaartgegevens wordt nu bijvoorbeeld een Betaalkaart-item – ontvangen ze een melding over de nieuwe ervaring en moeten ze de update voltooien om de wijzigingen in de formulier-items te accepteren. Als ze dat voorlopig overslaan, krijgen ze geregeld een herinnering dat ze de update moeten voltooien om hun formulier-items in de nieuwe gebruikerservaring te kunnen gebruiken. Zodra ze klaar zijn, krijgen ze een korte rondleiding door de nieuwe functies.als de gebruiker geen formulieren heeft opgeslagen, zal hij onmiddellijk de nieuwe ervaring zien en een korte rondleiding krijgen door de nieuwe kluis.

Wordt de migratie uitgerold voor alle browsers?

Ja. Deze migratie-ervaring voor gebruikers met formulierprofielen en veilige notities wijkt enigszins af afhankelijk van het gebruikte apparaat of de gebruikte browser.

Hoe wordt de nieuwe gebruikerservaring voor elke webbrowser?

• In de extensies voor Chrome en Firefox worden de gebruikers actief naar de nieuwe ervaring gemigreerd en wordt alle nieuwe functionaliteit beschikbaar.
    • Voor de Edge- en Safari-extensies moeten gebruikers zich aanmelden bij de online webkluis of de Chrome- of Firefox-extensies gebruiken om over te stappen op de nieuwe gebruikerservaring. Nadat ze dit gedaan hebben, krijgen de gebruikers bij de volgende aanmelding bij LastPass met Edge of Safari de nieuwe gebruikersinterface te zien.
    • Voor LastPass op mobiele apparaten moeten gebruikers inloggen op hun online web vault, of inloggen met de Chrome of Firefox extensies.
    Let op: Deze stappen voor migratie kunnen niet worden uitgevoerd vanaf een mobiel apparaat.

Wat gebeurt er als mijn eindgebruikers de update nu overslaan?

Let op: Uw gebruikers kunnen hun formulier-gegevens niet openen zonder de update te voltooien.

Ze kunnen wel alle andere functies van LastPass openen en gebruiken.

Als uw gebruikers Nu overslaan kiezen, kunnen ze de update voltooien vanaf de volgende locaties:

Afbeelding 3. Banner in de LastPass-kluis

Afbeelding 4. Menu Browseruitbreiding LastPass

Afbeelding 5. LastPass-kluis Categorie Menu

Wat als mijn gebruikers hun gegevens niet zien in de nieuwe categorieën?

Als uw gebruikers hun gegevens niet kunnen vinden, moeten ze wellicht de update nog voltooien. Vraag uw gebruikers deze instructies te volgen.

Hoe lang duurt de migratie van de formulier-items en veilige notities van mijn gebruikers?

Zodra uw gebruikers hebben ingestemd met het verplaatsen van hun formulierinvullingen en beveiligde notities naar de nieuwe gebruikerservaring, kan dit een paar seconden tot een paar minuten duren, afhankelijk van het aantal van die items dat zij in hun kluis hebben.

Gaan er gegevens verloren als mijn gebruikers overstappen op de nieuwe gebruikerservaring?

Nee. Al hun LastPass-gegevens zullen bewaard blijven. De enige verandering die ze zullen merken is dat waarden uit hun formulierprofielen en veilige notities (uit de eerdere ervaring) nu zijn opgesplitst in individuele item-vermeldingen, en gegroepeerd in relevante categorieën in de nieuwe gebruikerservaring. Als ze geen gegevens uit formulieren of veilige gegevens zien, moeten ze controleren of ze de migratie hebben afgerond (zoals hierboven beschreven).

Is de migratie van invloed op delen?

Nee. Alle informatie die eerder met anderen werd gedeeld, blijft gedeeld.

Is er functionaliteit voor de beheerder die door de nieuwe gebruikerservaring beïnvloed wordt?

Nee. Deze wijzigingen hebben alleen gevolgen voor de gebruikersinterface, en omvatten ontwerpwijzigingen van de LastPass kluis, webbrowser extensie, en in-field pictogram functionaliteit. De Admin Console of instellingen blijven ongewijzigd.

Kan ik als admin voorkomen dat gebruikers hun persoonlijke gegevens (adressen, nummers van rijbewijzen, betaalkaarten) in hun kluis opslaan?

Ja. U kunt het beleid "Invulbare items voor formulieren uitschakelen" voor uw bedrijfsaccount toevoegen en afdwingen, zodat uw gebruikers geen items zonder wachtwoord in hun kluis kunnen opslaan. Lees hoe u beleidsregels aan de Admin Console toevoegt en deze beheert.

Wat moet ik mijn eindgebruikers vertellen zodat ze zich op deze verandering kunnen voorbereiden?

Gelukkig zou deze migratie zeer intuïtief en gemakkelijk moeten zijn voor eindgebruikers, aangezien het hen stap voor stap begeleidt naar de nieuwe gebruikerservaring en hen een rondleiding geeft door hun kluis.

We raden u echter wel aan om uw eindgebruikers te informeren over deze komende wijzigingen en hen te verwijzen naar de New LastPass Experience User FAQs voor meer informatie.

Daarnaast kunt u de e-mailsjabloon hieronder aanpassen en gebruiken om aan uw eindgebruikers te versturen:

Hallo iedereen,

Zoals jullie weten maakt onze organisatie gebruik van LastPass om eenvoudig wachtwoorden te beheren en gemakkelijker in te loggen bij al jullie websites en toepassingen.

In de komende twee weken zult u een nieuwe look en feel zien wanneer u inlogt op uw LastPass kluis of de LastPass-browserextensie gebruikt. LastPass heeft de gebruikersinterface (UI) bijgewerkt om de gebruiksvriendelijkheid nog verder te verbeteren.

Alles wat u moet weten over de nieuwe gebruikerservaring is te vinden in de New LastPass Experience User FAQs.

Welke acties moet ik ondernemen?

Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt bij LastPass met de nieuwe gebruikerservaring, krijgt u een rondleiding door uw vault waarin de nieuwe functies worden belicht. De meeste gebruikers hoeven verder niets te doen. Afhankelijk van de opgeslagen gegevens, kan u echter worden gevraagd de migratie te voltooien wanneer u uw kluis opent. Om dit te doen, moeten jullie klikken op Voltooi de update, waarna alle gegevens uit formulier-items en veilige notities naar de nieuwe interface worden gemigreerd.

Als er nog vragen zijn, kunnen jullie contact met me opnemen.