Push Password Apps naar gebruikers

LastPass Business admins kunnen Password apps toevoegen (voorheen bekend als "Sites naar gebruikers pushen") om een site direct in de kluis van een gebruiker te plaatsen. Dit kan worden gebruikt om een site vooraf in de kluis van een gebruiker te plaatsen, zodat die beschikbaar is wanneer de gebruiker voor het eerst inlogt.

Wachtwoord apps pagina

Over het pushen van wachtwoord-apps (sites) naar gebruikers

De volgende overwegingen moeten in acht worden genomen alvorens wachtwoord-apps te pushen:

• Zodra de wachtwoord-app door de gebruiker is ontvangen, kan de beheerder de site niet meer uit de kluis van de gebruiker verwijderen.
    • De gebruiker die de pushed password app ontvangt, moet minstens één keer inloggen met de LastPass webbrowser extensie om deze te ontvangen. Als de gebruiker inlogt via de website LastPass, wordt de wachtwoord-app niet gepusht.
    • Gegevens die u kiest om naar uw individuele gebruikers te pushen zijn toegankelijk op LastPass servers in onversleutelde vorm totdat de gegevens naar een gebruiker zijn gepushed. Eenmaal gepushed, verlaten de gegevens de LastPass servers en worden ze versleuteld in de kluis van de gebruiker.
    • De gegevens in Persistent Site pushes blijven onversleuteld opgeslagen op LastPass servers totdat de gegevens worden gepushed naar nieuwe gebruikers die worden toegevoegd aan groepen of uw zakelijke account. De gegevens blijven echter onversleuteld op LastPass servers staan (in afwachting van een push) tenzij de Persistent Site handmatig wordt gedeactiveerd of verwijderd. Lees hier meer.

Push wachtwoord apps met een CSV upload

U kunt ons Voorbeeldbestand voor het pushen van sites in LastPass (CSV) downloaden, of uw eigen spreadsheet maken die overeenkomt met de titelkolommen en het formaat in ons voorbeeldbestand.

U kunt ook aangepaste velden aan uw CSV-bestand toevoegen, in de volgende indeling:

veldnaam0,veldtype0,veldwaarde0,veldnaam1,veldtype1,veldwaarde1

Hieronder ziet u een voorbeeld van het gebruik van de aangepaste veldindeling:

usernamefield,text,newuser,pwfield,password,abc123

Dit voorbeeld levert een tekstveld op met de naam usernamefield en de waarde newuser, evenals een wachtwoordveld met de naam pwfield en de waarde abc123.

1. Meld u aan bij de Admin Console met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord op https://lastpass.com/company/#!/dashboard
    2. Ga in het navigatiedeelvenster naar Toepassingen > Apps met wachtwoordbeveiliging
    3. Klik op App toevoegen.
    4. Klik op Een CSV-bestand uploaden, selecteer vervolgens uw bestand en klik op Open
    5. Klik op Site toevoegen onderaan de pagina.
    Resultaten: U heeft wachtwoord app(s) toegevoegd via CSV upload.
    Volgende stap: Om uw gebruikers de pushed password app(s) te laten ontvangen, moeten ze uitloggen nadat de site is gepushed en weer inloggen op LastPass via de webbrowser extensie.

Handmatig velden invullen om wachtwoord apps te pushen

Info over deze taak: U kunt alle verplichte velden invullen om wachtwoord apps te pushen.
    1. Meld u aan bij de Admin Console met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord op https://lastpass.com/company/#!/dashboard
    2. Ga in het navigatiedeelvenster naar Toepassingen > Apps met wachtwoordbeveiliging
    3. Klik op App toevoegen.
    4. Vul de volgende vereiste velden in:

• Gebruikers of groepen selecteren - Gebruik het zoekveld om de gebruiker of groepen te selecteren waarnaar u de site wilt pushen. Als alternatief kunt u Site naar alle gebruikers pushen selecteren om te pushen naar alle huidige en toekomstige gebruikers in uw bedrijfsaccount, of alle huidige en toekomstige leden van een groep. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.
        Let op:  Wanneer Groep of Alle gebruikers wordt geselecteerd, heeft u de optie de site in te schakelen als persistente push. Lees hier meer.
      • URL - De URL van de wachtwoord app (site entry) die u wilt pushen
      • Naam - De naam die u wilt dat de wachtwoord-app in de kluizen van de gebruikers heeft
      • Map - De naam van de map waarin u deze wachtwoord-app wilt toevoegen in de kluizen van de gebruikers
      • Gebruikersnaam - De gebruikersnaam die de gebruikers zullen gebruiken om in te loggen op de wachtwoord-app. U kunt kiezen uit:
        • Volledig e-mailadres van gebruiker - Om dit het volledige e-mailadres van de persoon te laten zijn dat wordt gebruikt als hun LastPass accountnaam
        • Lokaal deel van e-mail van gebruiker - Om alleen het gebruikersnaamgedeelte van het e-mailadres te hebben
        • Aangepast - Eigen gebruikersnaam die u handmatig invoert
      • Wachtwoord - Het wachtwoord dat zal worden gebruikt om in te loggen op de individuele wachtwoord-app
      • Notities - Alle notities die u wilt invoeren in het notitiegedeelte van de wachtwoord app
      • Site toevoegen aan favorieten van gebruiker - Vink het vakje aan om deze site toe te laten als favoriet in de kluizen van gebruikers
      • Gegevens versleutelen - Om gedeelde mappen te gebruiken voor het versleutelen van gegevens van de pushed site (u moet de gegevens zelf versleutelen) en het risico te elimineren om ze in platte tekst op te slaan op LastPass servers. Ontvangers van pushed password apps moeten behoren tot de gedeelde map waarvan u de sharing key gebruikt om de gegevens te versleutelen.

5. Wanneer u klaar bent, klikt u op Site toevoegen.
    Resultaten: U heeft wachtwoord app(s) toegevoegd met verplichte velden vooraf ingevuld.
    Volgende stap: Om uw gebruikers de pushed password app(s) te laten ontvangen, moeten ze uitloggen nadat de site is gepushed en weer inloggen op LastPass via de webbrowser extensie.

Persistent sites pushen

Het persistent pushen van een site is een optionele instelling die u kunt gebruiken nadat u ervoor gekozen heeft een site naar een groep met gebruikers of alle gebruikers in uw Enterprise-account te pushen (dit geldt niet voor individuele gebruikers). LastPass bewaart de site-informatie (onversleuteld) op onze servers en pusht de site naar alle nieuwe gebruikers die worden toegevoegd wanneer u Groep of Alle gebruikers selecteert. Dit vindt plaats wanneer ze aan uw bedrijfsaccount worden toegevoegd. Zodra de gebruikers inloggen via de LastPass webbrowser extensie om de site te ontvangen, worden de gegevens versleuteld in hun kluis.

Eerder gepushte sites

Info over deze taak: U kunt alle eerder gepushte sites en gedetailleerde informatie over elk daarvan inzien, en ervoor kiezen een persistente site te deactiveren of te verwijderen.
    1. Ga in de Admin Console naar Toepassing > Apps met wachtwoordbeveiliging.
    2. Voor elk van de gepushte wachtwoord-apps kunt u de naam van de gepushte wachtwoord-app bekijken, de lijst van gebruikers of gebruikersgroepen waarnaar de app is gepusht, of de push persistent was, en of de push nog actief is of niet. Daarnaast kunt u de volgende handelingen uitvoeren:
      • Resultaten - Toont de individuele gebruikers die de wachtwoord-app kregen toegestuurd.
      • Deactiveren – Voorkomt dat persistente pushes naar nieuwe gebruikers worden gepusht. Hiermee wordt de persistente push in feite "uitgeschakeld". Sites kunnen op een later moment weer geactiveerd worden om "opnieuw te pushen" naar eventuele nieuwe gebruikers die zijn toegevoegd nadat het pushen gedeactiveerd was.
      • Verwijderen – Hiermee wordt de gepushte site definitief uit het systeem verwijderd. Merk op dat dit niet de sitevermelding uit de kluizen van de individuen verwijdert, maar alleen de push van de LastPass servers.
    Resultaten: U hebt resultaten bekeken en/of actie ondernomen op uw eerder gepushte site.