Herhaling van hoofdwachtwoord vereisen

U kunt de instelling "Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord" inschakelen als een extra beveiligingslaag, die zal vereisen dat u uw hoofdwachtwoord invoert om toegang te krijgen tot bepaalde gebieden binnen uw LastPass kluis. U kunt deze instelling opgeven voor individuele items in uw kluis of voor het openen van een bepaald type item en/of het uitvoeren van bepaalde acties via uw Accountinstellingen.

Beperking: Als u een LastPass Teams- of LastPass Business-account heeft, is de beschikbare functionaliteit mogelijk beperkt als gevolg van beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.

Inschakelen instelling per item

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve (grijze of zwarte) LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram.
    2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.

Resultaat: Er wordt een actief LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram weergegeven. U bent nu aangemeld.

3. Select in de knoppenbalk en gebruik vervolgens het zoekvenster of ga naar Alle items en zoek de gewenste site.
    4. Selecteer om de sitevermelding te openen.
    5. Vink onder Geavanceerde instellingen het vakje aan om de optie Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord verplichten in te schakelen
    6. Klik op Opslaan.

Wachtwoord bewerken

Resultaat: U hebt nu de instelling Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord ingeschakeld voor het gewenste item.

Inschakelen instelling voor item types en acties

1. Log in op LastPass en krijg toegang tot uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
      • Klik in de werkbalk van uw webbrowser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Kluis of Mijn kluis openen.
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
    3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven.
    4. Onder Waarschuwingen, in de "Nogmaals om hoofdwachtwoord vragen" sectie, activeer de instellingen om de Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord voor uw gewenste acties en/of items af te dwingen.
    5. Selecteer Bijwerken.

Account Instellingen - Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord

6. Voer, wanneer daarom wordt gevraagd, uw hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Bevestigen.
    Resultaten: U hebt de instelling Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord ingeschakeld voor uw gewenste itemtypes en acties.