Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord verplichten

U kunt de instelling Wachtwoordherhaling vereisen inschakelen als een extra beveiligingslaag, die zal vereisen dat u uw hoofdwachtwoord invoert om toegang te krijgen tot bepaalde gebieden binnen uw LastPass kluis. Deze instelling kan worden beheerd voor individuele items in uw kluis, of wanneer u een itemtype opent en/of bepaalde acties uitvoert via uw Accountinstellingen.

Beperking:

Als u een LastPass Teams- of LastPass Business-account heeft, zijn de mogelijkheden om deze handelingen uit te voeren mogelijk beperkt als gevolg van beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.

Hoofdwachtwoord vereist per item

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve (grijze of zwarte) LastPass-pictogram niet-actief LastPass-pictogram.
  2. Voer uw e-mailadres en hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden

Resultaat: Er wordt een actief LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram weergegeven. U bent nu aangemeld.

3. Klik op het actieve LastPass-pictogram in de knoppenbalk en gebruik vervolgens het zoekvenster of ga naar Alle items en zoek de gewenste site.
  4. Klik op het pictogram Bewerken om de sitevermelding te openen.
  5. Vink onder Geavanceerde instellingen het vakje aan om de optie Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord verplichten in te schakelen
  6. Klik op Opslaan.

Wachtwoord bewerken

U hebt nu de instelling Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord verplichten ingeschakeld voor het gewenste item.

Hoofdwachtwoord vereist voor itemtypes en acties

1. Log in op LastPass en ga naar uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en log in met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Onder Waarschuwingen, zoek de sectie Opnieuw vragen naar hoofdwachtwoord
  5. Vink het (de) vakje(s) aan om de Require Master Password Reprompt voor uw gewenste acties en/of items af te dwingen
  6. Selecteer Update.
  7. Voer, wanneer daarom wordt gevraagd, uw hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Bevestigen.
U hebt nu de instelling Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord verplichten ingeschakeld voor uw gewenste itemtypes en acties.