Het hoofdwachtwoord van een gebruiker resetten (superbeheerder)

LastPass-beheerders kunnen de beleidsregel "Superbeheerders toestaan hoofdwachtwoorden te resetten" voor hun account inschakelen, zodat de aangewezen beheerders het hoofdwachtwoord van een gebruiker kunnen resetten.

Nadat de beleidsregel is ingeschakeld, kan het hoofdwachtwoord van een gebruikersaccount gereset worden als de gebruiker zich ten minste één keer heeft aangemeld bij de LastPass-browserextensie.

Opmerking: Bestaande gebruikers die zijn aangemeld moeten zich afmelden en weer aanmelden via de LastPass-browserextensie voordat de reset-optie voor de beheerder beschikbaar is. Het is vereist dat de gebruikers de LastPass-browserextensie gebruiken om zich opnieuw aan te melden, aangezien de optie voor het resetten van het hoofdwachtwoord door de beheerder niet wordt geactiveerd bij aanmelding via https://lastpass.com.
    1. Schakel de beleidsregel "Superbeheerders toestaan hoofdwachtwoorden te resetten" in.
    2. De gebruiker meldt zich aan via de LastPass-browserextensie, waardoor de beleidsregel in stap 1 hierboven wordt geactiveerd.

Opmerking:Op dit moment in het proces beschikt de vermelde superbeheerder in de Admin Console over de optie om het hoofdwachtwoord voor de geselecteerde gebruiker te resetten.

3. De superbeheerder reset het hoofdwachtwoord van de gebruiker.

Waarschuwing: Als u het hoofdwachtwoord van een gebruiker reset, wordt een eventueel gekoppeld persoonlijk LastPass-account automatisch ontkoppeld van het zakelijke LastPass-account van de gebruiker. Indien gewenst kan de gebruiker opnieuw zijn persoonlijke account koppelen.
      Waarschuwing: Als de gebruiker waarvan het hoofdwachtwoord gereset moet worden een federatieve gebruiker is, wordt diens account bij de reset omgezet naar een niet-federatief gebruikersaccount. Lees hoe de gebruiker weer een federatieve gebruiker kan worden, zonder risico op gegevensverlies .

1. Ga in de Admin Console in het menu links naar Gebruikers.
      2. Klik op het e-mailadres van de gebruiker, klik vervolgens op het "Meer"-pictogram en selecteer Hoofdwachtwoord resetten.
      3. Klik desgevraagd op OK.
      4. Voer uw eigen hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Verzenden.
      5. Voer een nieuw hoofdwachtwoord in voor de gebruiker en voer het nogmaals in om het te bevestigen.
      6. U kunt eventueel op E-mailadres gebruiker wijzigen klikken om ook de gebruikersnaam voor LastPass bij te werken.
      7. U kunt ervoor kiezen het selectievakje bij de optie Wijziging van wachtwoord forceren bij volgende aanmelding in te schakelen; deze optie is standaard uitgeschakeld als best practice op het gebied van beveiliging.
      8. Als u klaar bent klikt u op Verzenden.
    Volgende stap:
    Belangrijk: Als u in het accountbeleid bent toegevoegd als superbeheerder en de optie 'Hoofdwachtwoord resetten – superbeheerders' niet ziet, betekent dat dat de gebruiker nog niet is afgemeld bij de actieve LastPass-sessie. U kunt gebruikers dwingen zich af te melden en hen vervolgens vragen zich weer bij het account aan te melden via de LastPass-browserextensie (niet via de website). Als ze dit hebben gedaan, kunt u de pagina Gebruikers vernieuwen in de Admin Console en het opnieuw proberen.
    Belangrijk: Als uw LastPass Business-organisatie gebruikmaakt van federatieve aanmelding om nieuwe gebruikers in te richten (met AD FS, Okta of Azure AD), is het hoofdwachtwoord dat wordt gebruikt het wachtwoord voor de gebruikersaccount die in hun Active Directory is opgeslagen. Als het hoofdwachtwoord van een federatieve gebruiker wordt gereset, wordt het account van de betreffende gebruiker tijdens de reset omgezet naar een niet-federatieve status. Lees hoe de gebruiker weer een federatieve gebruiker kan worden, zonder risico op gegevensverlies .