Hoe herstel ik mijn vorige hoofdwachtwoord?

Het herstellen van uw hoofdwachtwoord betekent dat u het reset naar uw vorige hoofdwachtwoord, en dat uw LastPass-kluis precies wordt hersteld naar de situatie vóór de laatste wijziging van het hoofdwachtwoord. Dit kan tot gegevensverlies leiden (eventuele nieuwe/toegevoegde items na de wijziging worden niet hersteld).

Belangrijk: U kunt uw vorige hoofdwachtwoord alleen herstellen als de wijziging binnen de afgelopen 30 dagen heeft plaatsgevonden.
    Herinnering: Om uw hoofdwachtwoord te kunnen terugzetten, moet u sinds het aanmaken van uw account ten minste eenmaal zijn aangemeld bij de LastPass-browserextensie.
    Probleemoplossing: Voordat u verder gaat met de herstelopties hieronder, moet u ervoor zorgen dat u pop-upblokkers tijdelijk hebt uitgeschakeld; anders moet u pop-ups van de LastPass-website toestaan als daarom wordt gevraagd in de werkbalk van uw webbrowser.
    Voorbeeld:

Stel dat u op 1 april 2021 uw hoofdwachtwoord heeft veranderd, maar u realiseert zich op 15 april 2021 dat u dat wachtwoord vergeten bent, en u wilt daarom het hoofdwachtwoord van 1 april herstellen. Als u dit doet, gaan eventuele wijzigingen in uw kluis van na 1 april 2021 verloren; uw kluis wordt teruggezet naar de situatie op 1 april 2021, direct voor de wijziging van het hoofdwachtwoord.

Ga als volgt te werk om uw vorige hoofdwachtwoord te herstellen:
    1. Ga naar https://lastpass.com/revert.php.
    2. Voer uw e-mailadres in en klik op E-mail verzenden.
      • Als u een e-mailadres voor beveiliging heeft ingesteld, controleert u de inbox van dat e-mailadres.
      • Als u geen e-mailadres voor beveiliging heeft ingesteld, controleert u de inbox van het e-mailadres voor uw LastPass-account.
    3. Klik op de koppeling in de e-mail van LastPass (deze blijft twee uur geldig).

Resultaat: Er wordt een nieuw browservenster of -tabblad geopend waarin de datum staat aangegeven waarop uw hoofdwachtwoord voor de laatste keer is gewijzigd.

4. Klik op de koppeling om door te gaan naar uw vorige hoofdwachtwoord. Als u nogmaals een melding krijgt, klikt u op OK.
    5. Er wordt een bericht weergegeven waarin staat dat de meest recente wijziging van uw hoofdwachtwoord is teruggedraaid.
    U heeft uw vorige hoofdwachtwoord hersteld en u kunt zich hiermee aanmelden bij LastPass.
    Volgende stap: Maak nieuwe eenmalige herstelwachtwoorden aan op vertrouwde apparaten (sterk aanbevolen)
    Doe het volgende om nieuwe eenmalige herstelwachtwoorden aan te maken voor accountherstel (in het geval u uw hoofdwachtwoord ooit vergeet):
    1. Meld u af bij LastPass op elke vertrouwde computer en/of elk mobiel apparaat waar u LastPass heeft geïnstalleerd en uw kluis heeft geopend. U kunt uw actieve sessies voor alle apparaten controleren.
    2. Meld u weer aan met uw nieuwe hoofdwachtwoord.
    Volgende stap: Als u een openbare/niet vertrouwde computer gebruikt (aanbevolen)

Wis de browsercache van alle webbrowsers waarin u LastPass heeft geopend om het eenmalig herstelwachtwoord te wissen dat is aangemaakt bij het openen van de LastPass-website.

Volgende stap: Als u tijdelijke, eenmalige wachtwoorden gebruikt (optioneel)

Genereer nieuwe tijdelijke, eenmalige wachtwoorden. Alle OTP's die u eerder hebt gegenereerd zijn nu namelijk ongeldig gemaakt en worden niet langer vermeld, omdat uw kluis opnieuw is versleuteld nadat u uw hoofdwachtwoord had gewijzigd.