Stap 3: Een verificatiemethode als back-up instellen voor de LastPass Authenticator

Om het installatieproces voor de LastPass Authenticator af te ronden, moet u een verificatiemethode als back-up instellen (zoals een pushmelding), voor het geval u zich niet kunt verifiëren met uw primaire methode.

Hieronder kunt u kiezen uit het invoeren van een telefoonnummer voor een sms-toegangscode (tekstbericht) of telefoongesprek, of het instellen van YubiKey voor codes die via een hardwaretoken worden gegenereerd.

Beperking: Als u een LastPass Teams- of LastPass Business-account heeft, is de beschikbare functionaliteit mogelijk beperkt als gevolg van beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.

Telefoonnummer (sms-bericht of telefoongesprek)

Voer een telefoonnummer in voor het verzenden van beveiligingscodes via sms (sms-toegangscode) of het ontvangen van een telefoontje (bel mij-functie) als uw back-upmethode.

Let op: Het telefoonnummer dat u in de instructies hieronder invoert, is niet het telefoonnummer dat wordt gebruikt voor accountherstel per sms. Het telefoonnummer voor SMS-accountherstel is ingevoerd op het tabblad Algemeen van uw Accountinstellingen en wordt gebruikt voor het herstellen van uw hoofdwachtwoord in het geval het ooit wordt vergeten.
    Om een telefoonnummer in te stellen als uw back-upverificatiemethode, doet u het volgende:
    1. Selecteer na het registratieproces voor de LastPass Authenticator Sms-bericht instellen.
    2. Voer uw telefoonnummer in (inclusief de landcode) en klik op Volgende.

Resultaat: Er wordt een sms-bericht met een zescijferige code verstuurd naar uw telefoon.

3. Voer de zescijferige code in die naar uw telefoon is verzonden en klik op Sms instellen voltooien.

Telefoonnummer verifiëren met code

4. Selecteer Activeren.

Configuratie voor back-up-sms/-telefoongesprek afronden

5. Selecteer OK > OK.
    6. Sluit het venster Accountinstellingen.

Resultaat: U hebt een telefoonnummer ingesteld voor het gebruik van sms/telefoongesprek als back-upverificatiemethode voor de LastPass Authenticator.

7. Meld u af bij LastPass (selecteer uw e-mailadres in de rechterbovenhoek van uw kluis en kies vervolgens Afmelden).
    De configuratie voor de LastPass Authenticator is voltooid! U hebt de LastPass Authenticator ingesteld als uw meervoudige-verificatieoptie, en een verificatiemethode als back-up ingesteld.

YubiKey

Stel YubiKey in om een code in te voeren die door uw YubiKey-hardwaretoken wordt gegenereerd als back-upverificatiemethode voor de LastPass Authenticator.

Opmerking: De onderstaande instructies zijn voor het instellen van YubiKey als een back-upverificatiemethode voor de LastPass Authenticator. Als u YubiKey wilt configureren als uw primaire optie voor meervoudige verificatie, raadpleeg dan Hoe schakel ik Yubikey in voor LastPass?
    Om YubiKey in te stellen als uw back-upverificatiemethode (voor de LastPass Authenticator), doet u het volgende:
    1. Selecteer, na het registratieproces voor de LastPass Authenticator doorlopen te hebben, Yubikey instellen.
    2. Plaats uw YubiKey in de USB-poort.
    3. Wanneer op aanraaksensor van de YubiKey een constant lichtje brandt, houdt u uw vingertop op de aanraaksensor om uw vingerafdruk te scannen.

Resultaat: Er wordt een code gegenereerd die automatisch in het veld wordt ingevoerd.

4. Selecteer YubiKey-configuratie afronden.

YubiKey configureren voor de LastPass Authenticator

5. Selecteer Activeren.

Installatieproces afronden met YubiKey-back-up

6. Selecteer OK > OK.
    7. Sluit het venster Accountinstellingen.

Resultaat: U hebt YubiKey geconfigureerd als uw back-upverificatiemethode voor de LastPass Authenticator.

8. Meld u af bij LastPass (selecteer uw e-mailadres in de rechterbovenhoek van uw kluis en kies vervolgens Afmelden).
    U hebt de LastPass Authenticator ingesteld als uw meervoudige-verificatieoptie, en een verificatiemethode als back-up ingesteld.