SCIM-inrichting voor LastPass instellen met Okta

IT-beheerders kunnen gemakkelijk het beveiligde beheer van LastPass Business benutten door gebruik te maken van onze integratie met Okta.

De integratie van Okta biedt:
    • Veilige configuratie en implementatie van LastPass
    • Automatische inrichting van LastPass-gebruikersaccounts
    • Inrichting van LastPass-gebruikersaccounts opheffen in real-time
    • Toegang tot LastPass toewijzen aan groepen in Okta

Samenvatting

LastPass biedt de volgende inrichtingsfunctionaliteit:

• Gebruikers maken
    • Gebruikerskenmerken bijwerken
    • Gebruikers deactiveren
    • Groepen pushen

Als alleen de SCIM Provisioning stappen voor Okta (beschreven in deze gids) worden voltooid, moet de gebruiker nog steeds een apart hoofdwachtwoord maken en onthouden om in te loggen bij LastPass, dat wordt gebruikt om de unieke coderingssleutel voor hun LastPass kluis te maken.

Accountvereisten

Voor synchronisatie van uw Okta-gebruikersdirectory met LastPass is het volgende vereist:

• Een actief Okta-abonnement voor inrichting
    • Een actieve proefversie of een betaald LastPass Business-account
    • Een actief LastPass Business-beheerdersaccount (vereist tijdens activering van uw proefversie)
      Let op: Als u nog geen proefversie van LastPass Business hebt, neem dan contact op met ons salesteam (lastpass.com/contact-sales) voor meer informatie.

Voor het SCIM-eindpunt dat wordt gebruikt voor de integratie van LastPass met Okta hoeft geen software geïnstalleerd te worden.

Als alleen de SCIM Provisioning stappen voor Okta worden voltooid, moet de gebruiker nog steeds een apart hoofdwachtwoord maken en onthouden om in te loggen bij LastPass, dat wordt gebruikt om de unieke coderingssleutel voor hun LastPass kluis te maken.

LastPass ondersteunt federatieve aanmelding met Okta, waarmee gebruikers zich bij LastPass kunnen aanmelden met hun Okta-account. Om federatieve aanmelding met Okta in te stellen, zie Federatieve aanmelding instellen voor LastPass met Okta, met een autorisatieserver.

Voordat u begint

• U moet de beleidsregel "Superbeheerders toestaan het beleid voor hoofdwachtwoorden opnieuw in te stellen" inschakelen voor minimaal één LastPass-beheerder in de LastPass Admin Console. Dit zorgt ervoor dat alle LastPass-gebruikersaccounts nog steeds kunnen worden hersteld (via hoofdwachtwoord reset) als een kritieke instelling verkeerd is geconfigureerd of gewijzigd nadat de installatie is voltooid.
    • Het is handig om een teksteditor te openen waarin u de waarden noteert die worden gebruikt tussen uw LastPass Admin Console en de Okta-beheerdersportal.

Instellen en configureren

Om uw LastPass Business-account te integreren met Okta, moet u alle stappen in deze handleiding volgen.