Sms-accountherstel instellen voor LastPass

Een van de opties voor herstel van uw hoofdwachtwoord is het instellen van sms-accountherstel: u voegt een mobiel nummer aan uw account toe waarop u een verificatiebericht ontvangt als u uw hoofdwachtwoord bent vergeten. Als u deze optie gebruikt als methode voor accountherstel, wordt de herstelprocedure voor het hoofdwachtwoord geactiveerd als voor ten minste één van uw browsers een eenmalig herstelwachtwoord is vastgelegd (dat wordt aangemaakt door u ten minste één keer aan te melden bij de LastPass-browserextensie en/of online kluis).

Opmerking: Het telefoonnummer dat u in de onderstaande instructies instelt (binnen de Accountinstellingen van uw kluis) is niet het telefoonnummer dat wordt gebruikt voor de Call Me functie (d.w.z. het gebruik van een telefoongesprek als meervoudige verificatiemethode voor de LastPass Authenticator-app). De Call Me-functie gebruikt het telefoonnummer dat u hebt ingesteld als back-upmethode voor het verzenden van beveiligingscodes bij het instellen van de LastPass Authenticator-app als uw meervoudige verificatieoptie voor uw kluis.

Sms-accountherstel instellen

Voordat u begint: Deze hersteloptie moet worden ingesteld om accountherstel te kunnen gebruiken als u onverhoopt ooit uw hoofdwachtwoord vergeet en het moet resetten.
    1. Log in op LastPass en krijg toegang tot uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
      • Klik in de werkbalk van uw webbrowser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Kluis of Mijn kluis openen.
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
    3. Op het tabblad Algemeen vindt u de sectie "Accountherstel per sms".
    4. Selecteer Telefoonnummer bijwerken > Nummer toevoegen.

Telefoonnummer toevoegen voor SMS-accountherstel

5. Voer uw hoofdwachtwoord in als hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Doorgaan.
    6. Gebruik de vervolgkeuzelijst om uw land te selecteren, voer uw telefoonnummer in en klik op Testcode versturen.

Telefoonnummer accountherstel toevoegen

7. U ontvangt een code per sms. Voer deze code in in uw browservenster en klik op Controleren.

Voer de 6-cijferige SMS-verificatiecode in

Probleemoplossing: Als u geen sms ontvangen heeft, klikt u op Opnieuw versturen.

8. Als uw nummer geverifieerd is, wordt er een bevestiging weergegeven. U kunt dat browservenster nu sluiten.

Venster ter bevestiging van registratie

Resultaten: U heeft met succes SMS account herstel LastPass ingesteld, en u bent nu uitgelogd bij uw LastPass account.
    Volgende stap: Meld u weer aan bij LastPass.