Sms-accountherstel instellen voor LastPass

Een van de opties voor herstel van uw hoofdwachtwoord is het instellen van sms-accountherstel: u voegt een mobiel nummer aan uw account toe waarop u een verificatiebericht ontvangt als u uw hoofdwachtwoord bent vergeten. Als u deze optie gebruikt als methode voor accountherstel, wordt de herstelprocedure voor het hoofdwachtwoord geactiveerd als voor ten minste één van uw browsers een eenmalig herstelwachtwoord is vastgelegd (dat wordt aangemaakt door u ten minste één keer aan te melden bij de LastPass-browserextensie en/of online kluis).

Opmerking: Het telefoonnummer dat u in de onderstaande instructies instelt (in de Accountinstellingen van uw kluis) is niet het telefoonnummer dat wordt gebruikt voor de functie Bel mij (een telefoongesprek als meervoudige-verificatiemethode voor de LastPass Authenticator). Voor de functie Bel mij wordt het telefoonnummer gebruikt dat u hebt opgegeven als back-upmethode voor het verzenden van beveiligingscodes bij het instellen van de LastPass Authenticatorals uw optie voor meervoudige-verificatie voor uw kluis.

Sms-accountherstel instellen

Voordat u begint: Deze hersteloptie moet worden ingesteld om accountherstel te kunnen gebruiken als u onverhoopt ooit uw hoofdwachtwoord vergeet en het moet resetten.
    1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
      • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
    3. Ga op het tabblad Algemeen naar het gedeelte 'Sms-accountherstel'.
    4. Selecteer Telefoon bijwerken > Nummer toevoegen.

Telefoonnummer toevoegen voor SMS-accountherstel

5. Voer uw hoofdwachtwoord in als hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Doorgaan.
    6. Gebruik de vervolgkeuzelijst om uw land te selecteren, voer uw telefoonnummer in en klik op Testcode versturen.

Telefoonnummer accountherstel toevoegen

7. U ontvangt een code per sms. Voer deze code in in uw browservenster en klik op Controleren.

Voer de 6-cijferige SMS-verificatiecode in

Probleemoplossing: Als u geen sms ontvangen heeft, klikt u op Opnieuw versturen.

8. Als uw nummer geverifieerd is, wordt er een bevestiging weergegeven. U kunt dat browservenster nu sluiten.

Venster ter bevestiging van registratie

U heeft nu sms-accountherstel voor LastPass ingesteld en u wordt afgemeld bij uw LastPass-account.
    Volgende stap: Meld u weer aan bij LastPass.