Moet ik me zorgen maken over berichten dat mijn hoofdwachtwoord kan worden gestolen?

LastPass heeft veiligheid altijd hoog in het vaandel staan.

Wij geven de volgende tips en verduidelijkingen:

• Sterke antivirussoftware en meervoudige verificatie zijn de beste verdedigingslinie tegen een on-path aanvaller. LastPass Teams en LastPass Business accountbeheerders kunnen het gebruik van meervoudige verificatie afdwingen via LastPass beveiligingsbeleid.
    • Wij waarschuwen u met klem dat u de optie "Onthoud e-mail" niet moet inschakelen. Als u dit inschakelt, wordt de beveiliging van uw LastPass-account aanzienlijk beperkt. LastPass-beheerders van zakelijke accounts kunnen een beveiligingsbeleid gebruiken dat voorkomt dat de optie "Wachtwoord onthouden" wordt aangevinkt, waardoor de mogelijkheid van de kwetsbaarheid volledig vervalt.
    • LastPass is gebouwd met AES256+CBC met PBKDF2 rondes die instelbaar zijn per gebruiker in Account Settings.
      Let op: Het aanbevolen en standaard aantal wachtwoord-iteraties is 100100.
    • LastPass Teams en LastPass Business admins kunnen een bepaalde limiet van iteraties afdwingen via het beveiligingsbeleid.
    • Als uw computer is geïnfecteerd door een virus dat niet door antivirussoftware kan worden gedetecteerd, zijn er andere belangrijke problemen die u zult moeten aanpakken.