Gebruik Toopher Authenticatie (niet beschikbaar voor nieuwe gebruikers)

Toopher is een verificatietoepassing die na de overname door Salesforce geen nieuwe gebruikers accepteert. Huidige gebruikers kunnen Toopher blijven gebruiken zo lang Salesforce ondersteuning blijft bieden.

Let op:

De beschikbaarheid van functies kan afhankelijk zijn van uw accounttype.

LastPass-beheerders worden geadviseerd de stappen voor het inschakelen van meervoudige verificatie te doorlopen in de Admin Console.

Stap 1: Toopher instellen en configureren voor uw LastPass account

Info over deze taak:
    Beperking: De onderstaande stappen zijn alleen beschikbaar voor bestaande Toopher-gebruikers.
    1. Log in op LastPass en krijg toegang tot uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
      • Klik in de werkbalk van uw webbrowser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Kluis of Mijn kluis openen.
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
    3. Selecteer het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
    4. Selecteer het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie voor Toopher Authentication.
    5. Voor de vervolgkeuzelijst Ingeschakeld selecteert u Ja.
    6. Voor de vervolgkeuzelijst Offline toegang toestaan kiest u een van de volgende opties:
      • Selecteer Toestaan als u ook toegang tot LastPass wilt toestaan als u offline bent. Hiermee wordt lokaal een versleutelde kluis opgeslagen zodat u zich zonder meervoudige verificatie kunt aanmelden als er een probleem is met de internetverbinding.
      • Selecteer Niet toestaan om offline toegang te voorkomen, zodat het gebruik van meervoudige verificatie en een internetverbinding vereist zijn tijdens het gebruik van LastPass.
        Belangrijk: Als deze optie wordt geselecteerd en u niet verbonden bent met het internet en/of https://lastpass.com niet beschikbaar is, kunt u geen toegang tot uw kluis krijgen. Meer informatie over offline toegang.
    7. Wanneer u klaar bent, selecteert u Bijwerken.
    8. Voer uw hoofdwachtwoord in en selecteer vervolgens Doorgaan.
    9. Open de Toopher-toepassing op uw mobiele apparaat en tik vervolgens op Dit apparaat koppelen met een door Toopher ondersteunde service. Hiermee wordt een unieke combinatie van twee woorden voor de koppeling aangemaakt.
    10. Voer in uw webbrowser de unieke koppelingszin in en klik op OK.
    11. Tik op uw mobiele apparaat op Toestaan in het scherm Koppelingsaanvraag.
    12. Terug in uw webbrowser klikt u op OK op het bevestigingsbericht dat uw instellingen met succes zijn bijgewerkt.
    Resultaten: U hebt Toopher ingeschakeld voor meervoudige verificatie om uw LastPass kluis te beschermen.

Stap 2: Inloggen op LastPass met Toopher-authenticatie

U kunt inloggen en toegang krijgen tot uw LastPass kluis vanaf een desktop of mobiel apparaat.

Beperking: De onderstaande stappen zijn alleen beschikbaar voor bestaande Toopher-gebruikers.

Aanmelden vanaf een desktopcomputer en verifiëren

1. Open de verificatie-app op uw mobiele apparaat.
    2. Log in op LastPass en krijg toegang tot uw kluis door een van de volgende dingen te doen:
      • Klik in de werkbalk van uw webbrowser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Kluis of Mijn kluis openen.
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    3. Voer desgevraagd de stappen voor meervoudige verificatie uit (als deze optie is ingeschakeld voor uw account).
    4. Klik in het Toopher-authenticatorscherm op Toestaan toe om te authenticeren.

Toopher authenticator scherm

5. Zet desgewenst de schakelaar aan voor de instelling Deze computer 30 dagen vertrouwen en geef een computernaam op in de verificatieprompt LastPass. Anders klikt u op Aanmelding verifiëren.

Meer informatie over het beheer van vertrouwde apparaten.

Resultaten: U hebt nu ingelogd op LastPass en geverifieerd met de multifactor-optie die voor uw account is geconfigureerd.

Aanmelden vanaf een mobiel apparaat en verifiëren

1. Open de LastPass Password Manager-app voor mobiel gebruik op uw iOS- of Android-apparaat.
    2. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in, tik vervolgens op of selecteer Aanmelden
    3. Wanneer u om meervoudige verificatie gevraagd wordt, wordt uw standaardoptie voor meervoudige verificatie gebruikt (als er sprake is van meerdere opties). Indien gewenst kunt u tikken op of Gebruik alternatieve verificatie-optie selecteren en vervolgens de gewenste multifactoroptie uit de lijst onderaan kiezen

Let op: Als u onderdeel bent van een bedrijfsaccount en er een beleidsregel is ingesteld om alleen één optie voor meervoudige verificatie toe te staan, wordt het gedeelte 'Gebruik alternatieve verificatie-optie' niet weergegeven.

4. Volg de toepasselijke instructies voor verificatie, afhankelijk van de manier waarop meervoudige verificatie is geconfigureerd voor uw account (bijv. zescijferige toegangscode, sms-code, pushbericht, spraakoproep, enzovoort).
    5. U kunt desgewenst de schakelaar voor Vertrouw dit apparaat omzetten zodat u zich de komende dertig dagen niet hoeft te verifiëren. Anders selecteert of tikt u op Volgende om verder te gaan.

Vragen om te verifiëren op mobiel apparaat

Resultaten: U hebt nu ingelogd op de LastPass Password Manager mobiele app en geverifieerd met behulp van de multifactor optie geconfigureerd voor uw account.

Over het gebruik van meerdere opties voor meervoudige verificatie

Let op: Als u meerdere opties voor meervoudige verificatie heeft ingeschakeld in uw account, moet u de gewenste standaardoptie voor verificatie selecteren in de vervolgkeuzelijst onder in het venster Meervoudige verificatie, zodat u bij aanmelding bij LastPass wordt gevraagd om verificatie met de optie die uw voorkeur heeft.

Verificatie uitschakelen in het geval van een nieuw of verloren apparaat

Als uw telefoonnummer is gewijzigd of het mobiele apparaat dat voor verificatie is gebruikt, verloren is gegaan, kunt u de meervoudige verificatie via e-mail uitschakelen, zodat u zich kunt aanmelden bij uw LastPass-account.