Gebruik Transakt Authenticatie (niet langer beschikbaar)

Transakt is een authenticatie app ontwikkeld door Entersekt om bank-grade Two-Factor Authentication naar uw mobiele apparaat te brengen.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er en wanneer?

Op 31 januari 2021 eindigt onze samenwerking met Entersekt en zal hun authenticatie app, Transakt, niet langer worden ondersteund. Als gevolg daarvan zal LastPass Transakt niet langer ondersteunen als een optie voor meervoudige verificatie. Als u Transkt niet hebt uitgeschakeld als een multifactor optie in uw LastPass account voor 1 februari 2021, wordt u uitgesloten van uw LastPass account omdat u niet kunt authenticeren. Daarom is het verplicht dat u Transakt uitschakelt als uw multifactor-optie.

Wat betekent dit voor mij?

Deze komende veranderingen zullen alleen invloed op u hebben als u een LastPass-gebruiker bent die Transakt heeft ingeschakeld als een meervoudige verificatie optie voor toegang tot uw LastPass kluis.

Alle andere LastPass-gebruikers zullen geen hinder ondervinden van deze wijziging en hoeven niets te doen.

Welke acties moet ik ondernemen als ik Transakt heb ingeschakeld in LastPass?

Om te zorgen voor een ononderbroken service en continue toegang tot uw LastPass kluis, moet u Transakt uitschakelen als een meervoudige verificatie optie in LastPass tegen 31 januari 2021. Zodra Transakt is uitgeschakeld, kunt u ervoor kiezen om de LastPass Authenticator (aanbevolen) of een andere optie voor meervoudige verificatie in te schakelen.

Wat gebeurt er als ik geen actie onderneem?

Op 1 februari 2021, als u Transakt niet heeft uitgeschakeld als een multifactor optie in uw LastPass account, wordt u uitgesloten van uw account omdat u zich niet kunt authenticeren. Daarom is het verplicht dat u Transakt uitschakelt als uw multifactor-optie.

Als aanvullende hulp nodig is, neem dan contact op met Support van LastPass door Neem contact op met support te selecteren binnen dit artikel.

Hoe Transakt uit te schakelen