Directory-integratie gebruiken voor automatische inrichting in LastPass

Als u heeft bepaald dat een geautomatiseerde service het meest geschikt is voor uw organisatie, gaan we hieronder in detail in op de verschillende opties, zodat u kunt beslissen welke dienst het beste werkt voor uw behoeften. Er geldt geen beperking voor het aantal gebruikers dat u aan uw account kunt toevoegen.

Let op: Ziet u iets anders? Leer hoe te navigeren in de nieuwe Admin Console.

De beschikbaarheid van functies kan afhankelijk zijn van uw accounttype.

LastPass Active Directory Connector

De synchronisatieclient LastPass Active Directory Connector (AD-connector) is een Windows-service die lokaal wordt uitgevoerd. De client kan in uw LastPass Business-account gedownload worden via de Admin Console. Deze client verbindt uw Active Directory zodat diverse processen voor inrichting en beheer in LastPass Business-accounts worden ondersteund.

Met de Active Directory Connector-service heeft u de volgende mogelijkheden:

• Relevante informatie vanuit uw gebruikersdirectory direct doorsturen naar LastPass.
  • Nieuwe gebruikersprofielen synchroniseren met LastPass voor automatische inrichting van LastPass-gebruikersaccounts.
  • Uitgeschakelde of verwijderde gebruikersprofielen synchroniseren met LastPass voor automatische beëindiging van LastPass-gebruikersaccounts.
  • Geneste groepen aanmaken om toegangsrechten op groepsniveau te beheren.
  • Gebruikersgroepen synchroniseren met LastPass voor beleidsregels, gedeelde mappen en SAML-toepassingen.
  • Filters toepassen op basis van uw groepen, zodat alleen leden van de relevante groepen synchroniseren met LastPass.
  • Toewijzen en inrichten van een aantal cloud-based toepassingen, inclusief Google Apps en Salesforce.com. Na de configuratie wordt er een LastPass-account aangemaakt voor gebruikers die worden toegevoegd aan uw Active Directory. Lokaal toewijzen en inrichten is dan niet meer nodig.

Standaard houdt de Active Directory Connector automatisch wijzigingen bij in uw Active Directory of LDAP-server (bijv. toevoegen nieuwe gebruiker, verwijderen of uitschakelen bestaande gebruiker, wijzigen van groepen voor een gebruiker, etc.) en zal de connector de bijbehorende acties voor de LastPass-accounts aanroepen. Als u een gebruiker verwijdert of uitschakelt in Active Directory, wordt het bijbehorende LastPass-account ook uitgeschakeld.

Ga voor meer informatie naar onze Veelgestelde vragen over Active Directory Connector.

Ontdek hoe u kunt beginnen met de configuratie.

Federatieve aanmelding met Active Directory

LastPass Business accountbeheerders kunnen federatieve login instellen en configureren, zodat gebruikers de Active Directory-account van hun organisatie kunnen gebruiken om in te loggen op LastPass zonder ooit een tweede hoofdwachtwoord te hoeven maken.

Provisioning-API van LastPass

LastPass heeft een openbare API die door gebruikers met LastPass Business-accounts kan worden ingezet om gebruikers te maken en te verwijderen, en groepen te beheren via een online REST-interface. De Provisioning-API van LastPass is een krachtige tool met vele instelbare configuratie-opties.

Let op: De LastPass Provisioning-API biedt geen ondersteuning voor groepsbeheer voor vooraf geconfigureerde SSO-apps (cloudapps) voor LastPass Business-accounts.

Het belangrijkste verschil tussen deze optie en de Active Directory Connector is dat de LastPass Provisioning API enige codering van uw kant vereist om te voorkomen dat er dubbele acties plaatsvinden, terwijl de LastPass AD Connector geen codering of integratie vereist.

Ontdek hoe u kunt beginnen met de configuratie.

Integratie met Azure Active Directory

LastPass biedt een kant-en-klare oplossing voor een centraal beheer van alle wachtwoorden die worden gebruikt en gedeeld binnen de gehele organisatie, en helpt met een gelijktijdig beheer van persoonlijke en zakelijke aanmeldingsgegevens. Door LastPass met uw Azure AD-gebruikersdirectory te gebruiken als oplossing voor single sign-on, kan de IT-afdeling beveiligingsbeleid afdwingen en het gat afdekken dat wordt opengelaten door apps en online services van gebruikers die geen single sign-on ondersteunen.

Ontdek hoe u kunt beginnen met de configuratie.

Integratie met Okta

Samen met Okta hebben we een SCIM-API ontwikkeld die kan worden geconfigureerd voor het automatisch inrichten en afsluiten van LastPass-accounts, om zo een eenvoudig maar veilig beheer te kunnen bieden.

Ontdek hoe u kunt beginnen met de configuratie.

Integratie met OneLogin

Om de introductie en het beheer van LastPass te vergemakkelijken, werken we samen met OneLogin om geautomatiseerd inrichten en afsluiten van gebruikers mogelijk te maken via een SCIM-API. Ons OneLogin-endpoint kan zo worden geconfigureerd dat er direct LastPass-accounts worden aangemaakt, en deze in realtime kunnen worden ingetrokken wanneer werknemers de organisatie verlaten. IT-beheerders kunnen LastPass moeiteloos en veilig beheren via de OneLogin-gebruikerslijst.

Ontdek hoe u kunt beginnen met de configuratie.