Hoe gebruik ik de LastPass-desktop-app voor Windows?

Nadat u zich heeft aangemeld bij de LastPass-desktop-app voor Windows kunt u uw kluis openen en gebruikmaken van de verschillende functies en tools.

Toepassingen automatisch invullen

Info over deze taak:

Nadat u de toepassing heeft toegevoegd, kunt u als volgt automatisch gegevens invullen:

1. Open de LastPass-desktop-app voor Windows en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord van LastPass.
    2. Selecteer Toepassingen in het navigatiegedeelte links.
    3. Beweeg de cursor over de toepassing en klik op Starten.
    4. Klik in de toepassing in het veld voor de gebruikersnaam en druk vervolgens op CTRLALT + F op het toetsenbord.
    5. Uw gebruikersnaam en wachtwoord worden automatisch ingevuld (evenals andere velden en parameters die u heeft geconfigureerd) en u wordt aangemeld bij de toepassing.

Opmerking: Als er meerdere sets inloggegevens voor de toepassing beschikbaar zijn, verschijnt er een vervolgkeuzelijst waarin u de gewenste inloggegevens kunt selecteren.

Navigeren door uw kluis

U kunt binnen de kluis diverse functies en tools gebruiken, waaronder een zoekveld om te filteren op websites/wachtwoorden, veilige notities, formulier-items en toepassingen.

Bekijk kluizen

Selecteer Alle items of selecteer een itemtype in de linker navigatie en klik vervolgens op het pictogram Toevoegen in de navigatie rechtsonder om een nieuw wachtwoord, notitie, invulitem of toepassing te maken.

LastPass voor Windows Desktop toepassing kluis items

Het actiemenu voor items gebruiken

Ga met de muis over het gewenste item en selecteer dan de gewenste actie:
    • Starten: om uw website of toepassing te openen
    • Het pictogram Bewerken om wijzigingen aan te brengen in een website, veilige notitie of formulier-item
    • Het pictogram Verwijderen om uw item te verwijderen.
    • Het pictogram Gebruikersnaam kopiëren om de gebruikersnaam van de website of toepassing naar het klembord te kopiëren
    • Het pictogram Wachtwoord kopiëren om het wachtwoord van de website of toepassing naar het klembord te kopiëren
    Zweef over kluis item

Gebruik het gebruikersaccount menu

Selecteer het keuzemenu voor gebruikersaccounts om de onderstaande instellingen te beheren.

Instellingen beheren

Selecteer Instellingen om het volgende te beheren:

• Afmelden na inactiviteit om u uit te loggen uit LastPass na de tijd die u opgeeft (standaard ingeschakeld voor 15 minuten)
    • Inhoud van klembord wissen na kopiëren om de inhoud van het klembord te verwijderen na het kopiëren
    • Gebruikersnamen bij items in kluis verbergen om de vermelde gebruikersnaam per opgeslagen item te maskeren
    • Pincode instellen zo in dat u een 4-cijferige PIN-code nodig hebt om toegang te krijgen tot uw kluis
      Belangrijk: Om deze functie te gebruiken, moet u uitloggen en de instelling Onthoud hoofdwachtwoord inschakelen voordat u weer inlogt.
    • Minimaliseren bij afsluiten om de toepassing te minimaliseren naar het systeemvak bij het sluiten vanuit de menubalk
    • Lokaal een uitgeschakeld eenmalig wachtwoord opslaan voor accountherstel om een Eenmalig herstelwachtwoord lokaal op te slaan zodat het kan worden gebruikt voor het resetten van uw hoofdwachtwoord als het ooit wordt vergeten (standaard ingeschakeld)
      LastPass voor Windows Desktop instellingen

Extra menu-items