Hoe stel ik wachtwoordloze verificatie in?

Wachtwoordloze verificatie is een adaptieve verificatiefunctie van de LastPass Authenticator die het gebruik van biometrische gegevens (gezichts- en vingerafdrukherkenning, met uw hoofdwachtwoord als secundaire methode) ondersteunt in plaats van het handmatig invoeren van een wachtwoord bij het aanmelden bij SSO-apps en -websites en/of een Windows- of Mac-werkstation (met behulp van Aanmelding werkstation).

Opmerking: Voor deze functie is een account vereist met LastPass Business + Add-on Advanced MFA. Hoe kan ik mijn LastPass Business-account upgraden met een add-on?
    Beperking: Als u een LastPass Teams- of LastPass Business-account heeft, is de beschikbare functionaliteit mogelijk beperkt als gevolg van beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.

Stap 1: Wachtwoordloze verificatie inschakelen

Volg de stappen om wachtwoordloze verificatie te activeren voor de LastPass Authenticator.

Stap 2: De LastPass Authenticator koppelen aan uw LastPass-account

Zodra wachtwoordloze verificatie is geactiveerd, kunt u de LastPass Authenticator koppelen aan uw LastPass Business-account.
    Let op: De onderstaande stappen zijn alleen beschikbaar voor gebruikers met accounts met LastPass Business en de add-on Advanced MFA.
    1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
      • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram en selecteer Mijn kluis openen.
      • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
    2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
    3. Selecteer het tabblad Opties voor meervoudige verificatie.
    4. Selecteer het pictogram Bewerken Bewerkingsoptie voor de LastPass MFA.
    5. Voor de vervolgkeuzelijst Ingeschakeld selecteert u Ja.
    6. Voor de vervolgkeuzelijst Offline toegang toestaan kiest u een van de volgende opties:
      • Selecteer Toestaan als u ook toegang tot LastPass wilt toestaan als u offline bent. Hiermee wordt lokaal een versleutelde kluis opgeslagen zodat u zich zonder meervoudige verificatie kunt aanmelden als er een probleem is met de internetverbinding.
      • Selecteer Niet toestaan om offline toegang te voorkomen, zodat het gebruik van meervoudige verificatie en een internetverbinding vereist zijn tijdens het gebruik van LastPass.
        Belangrijk: Als deze optie wordt geselecteerd en u niet verbonden bent met het internet en/of https://lastpass.com niet beschikbaar is, kunt u geen toegang tot uw kluis krijgen. Meer informatie over offline toegang.
    7. Wanneer u klaar bent, selecteert u Bijwerken.
    8. Voer uw hoofdwachtwoord in en selecteer vervolgens Doorgaan.
    Het onderdeel LastPass Authenticator wordt nu weergegeven als Ingeschakeld in uw opties voor meervoudige verificatie en is gekoppeld aan uw LastPass Business-account.

Stap 3: Wachtwoordloze verificatie gebruiken om in te loggen bij LastPass

1. Ga naar de portal voor wachtwoordloze verificatie op https://identity.lastpass.com.

Opmerking: Op dit moment wordt het gebruik van wachtwoordloze verificatie terwijl u bent aangemeld bij de LastPass-desktop-app voor Windows niet ondersteund.

2. Open de LastPass Authenticator-app op uw mobiele apparaat.
    3. Wanneer u daarom wordt gevraagd in de app, selecteert u of tikt u op Accepteren voor de verificatieprompt (u heeft één minuut om te reageren, zoals wordt aangegeven met de timer op het scherm).
    4. Verifieer uw identiteit met uw biometrische gegevens (gezichts- of vingerafdrukherkenning) of met uw pincode.
    U heeft wachtwoordloze verificatie gebruikt via de LastPass Authenticator om in te loggen bij uw LastPass-kluis.