Hoe gebruik ik de LastPass-browserextensie?

U kunt de geïnstalleerde LastPass-browserextensie gebruiken voor al uw behoeften op het gebied van wachtwoordbeheer. U kunt aanmeldingsgegevens en gegevens invullen voor overeenkomende sites, zoeken in uw kluis of per categorie bladeren naar items. U kunt ook uw kluis openen, nieuwe items toevoegen, veilige wachtwoorden aanmaken, accountopties beheren en nog veel meer.

Opgeslagen gegevens invullen voor overeenkomende sites

Als u zich aanmeldt bij een website, worden de aanmeldingsgegevens die het best overeenkomen, automatisch voor u ingevuld. Om een andere gebruikersnaam en een ander wachtwoord te selecteren dat u hebt opgeslagen, kunt u op het actieve LastPass-pictogram LastPass-pictogram in de werkbalk van uw webbrowser klikken om binnen het extensiemenu te selecteren, of het LastPass-pictogram in het veld In-veld pictogram in de inlogvelden gebruiken om uw selectie te maken. Meer informatie.

Alle invulbare items weergeven

Als er meer dan drie sets referenties zijn voor een website, kunt u het menu Alle invulbare items weergeven selecteren en vervolgens de gewenste set kiezen.

Uw kluis openen

Selecteer Mijn kluis openen om alle items (wachtwoorden, notities, betaalkaarten, enzovoort) in uw LastPass-account te bekijken in een nieuw browsertabblad.

Toegang tot uw favorieten

U kunt Favorieten selecteren om de kluisitems die u als uw favorieten hebt gemarkeerd in uw kluis te bekijken, te vullen, te kopiëren en te bewerken.

Onlangs gebruikte items weergeven

U kunt Recent Used selecteren om de laatste 10 items te zien die u in LastPass hebt geopend; u kunt de lijstgrootte beheren in uw voorkeursinstellingen voor de browserextensie via Accountopties > Voorkeuren van uw extensie > Geavanceerd.

Alle items weergeven

Selecteer Alle items om uw opgeslagen aanmeldingsgegevens en gegevens te bekijken per categorie (wachtwoorden, notities, adressen, enzovoort). Dit is dezelfde weergave als het navigatiegedeelte links in uw LastPass-kluis.

Een nieuw item toevoegen

Als u een nieuw item aan uw kluis wilt toevoegen, selecteert u Item toevoegen en selecteert u vervolgens een itemcategorie die overeenkomt met de gegevens die u wilt opslaan. Vul zo veel informatie in als u zelf wilt en klik vervolgens op Opslaan.

U kunt ook handmatig gegevens opslaan door een aanmeldingsvenster of webformulier te bezoeken, de gegevens in te vullen die u wilt opslaan en vervolgens naar Item toevoegenBewaar alle ingevulde gegevens te gaan om een nieuwe itemvermelding te maken.

Meer informatie over nieuwe site wachtwoorden toevoegen, Notities, en items.

Een veilig wachtwoord aanmaken

U kunt in het extensiemenu de optie Veilig wachtwoord aanmaken selecteren en daarna de instellingen voor het maken van nieuwe wachtwoorden naar wens aanpassen. Meer informatie over het aanmaken van veilige wachtwoorden.

Toegang tot het veiligheidsdashboard

U kunt Beveiligingsdashboard selecteren om uw kluis te openen en u rechtstreeks naar uw Beveiligingsdashboard te brengen, waar u uw beveiligingsscore kunt bekijken. Als u LastPass Premium of hoger hebt gekocht, kunt u ook uw dark web monitoring waarschuwingen bekijken.

Uw accountopties beheren

U kunt Accountopties (of uw LastPass e-mailadres) selecteren om toegang te krijgen tot uw kluis Identiteiten, Favorieten, en Voorkeuren van uw extensie. U kunt ook Supportcentrum selecteren om helpinhoud en video's te bekijken om te leren hoe u LastPass gebruikt.

Daarnaast heeft u de volgende geavanceerde opties:

• Sites vernieuwen dwingt recent aangebrachte wijzigingen om handmatig gesynchroniseerd te worden.
  • Lokale cache leegmaken verwijdert alle lokaal opgeslagen bestanden van uw actieve LastPass sessie, en wordt aanbevolen om te worden gebruikt bij gebruik van een openbare computer.
  • Andere sessies: een weergave van al uw actieve LastPass-sessies
  • Importeren: wachtwoorden importeren uit andere bronnen
  • Afdrukken kunt u uw sites en beveiligde notities bekijken en een kopie afdrukken voor uw administratie

Uitloggen bij LastPass

U kunt op elk gewenst moment uitloggen van uw LastPass-account door Afmelden te selecteren.