Hoe gebruik ik de LastPass browserextensie?

Zodra u de LastPass-browserextensie hebt geïnstalleerd, kunt u deze gebruiken voor al uw behoeften op het gebied van wachtwoordbeheer. U kunt uw referenties en gegevens vullen voor overeenstemmende websites, zoeken binnen uw kluis, recent bezochte kluisitems bekijken en uw favorieten beheren. U kunt ook toegang krijgen tot uw kluis, nieuwe items toevoegen, veilige wachtwoorden genereren, accountopties beheren en nog veel meer.

Attentie: Momenteel zijn er twee verschillende extensiemenu-ervaringen, dus de instructies kunnen verschillen afhankelijk van uw navigatie-ervaring. De "nieuwe ervaring" geldt voor versie 4.104.0 en nieuwer voor de LastPass-browserextensie, terwijl de "vorige ervaring" verwijst naar versie 4.103.0 en eerder.

Vul opgeslagen gegevens voor bijpassende sites (gebruik autofill)

Als u zich aanmeldt bij een website, worden de aanmeldingsgegevens die het best overeenkomen, automatisch voor u ingevuld. Om een andere gebruikersnaam en een ander wachtwoord te selecteren die u hebt opgeslagen, kunt u op het actieve LastPass-pictogram LastPass-pictogram in de werkbalk van uw webbrowser klikken om binnen het extensiemenu te selecteren, of het actieve LastPass-pictogram actief LastPass-pictogram in de aanmeldingsvelden gebruiken om uw selectie te maken. Meer informatie.

LastPass uitbreiding in het veld
    Afbeelding 1. LastPass-browserextensie en pictogrammen in het veld LastPass extensie in het veld

Afbeelding 2. LastPass-browserextensie (nieuwe ervaring)Autofill met behulp van de browserextensie

Beheer je kluisitems (nieuwe ervaring)

Deze instructies gelden voor de LastPass-browserextensie versie 4.104.0 en nieuwer.

Voor wachtwoordinvoer kunt u een van de onderstaande acties ondernemen.
    Actie in LastPass Resultaat
    Invullen Vult automatisch uw gebruikersnaam en wachtwoord in (met autofill) voor de website die u momenteel bezoekt
    Starten Leidt u door naar de website en vult automatisch uw gebruikersnaam en wachtwoord in (met autofill) voor de site
    Gebruikersnaam kopiëren Kopieert de waarde naar het klembord
    Wachtwoord kopiëren Kopieert de waarde naar het klembord
    Item bewerken Opent het item in uw kluis, waar u de gewenste wijzigingen kunt aanbrengen
    Deel veilig toegang Opent het item in uw kluis, waar u e-mailadressen van ontvangers kunt invoeren om het item met anderen te delen
    Toevoegen aan favorieten/Verwijderen uit favorieten Aanbevolen voor vaak gebruikte items, die zullen verschijnen in uw "Favorieten" tab van de LastPass-browserextensie menu
    Verwijder Verwijdert het item uit uw kluis (die het verplaatst naar uw "verwijderde items" map

Afbeelding 3. LastPass-browserextensie (nieuwe ervaring)

Beheer uw kluisitems (eerdere ervaring)

Deze instructies gelden voor de LastPass-browserextensie versie 4.103.0 en eerder.

Voor wachtwoordvermeldingen kunt u:

• Uw gebruikersnaam en wachtwoord invullen voor de website die u op dat moment bezoekt
    • De website die aan uw aanmeldingsgegevens is gekoppeld openen (als u die website niet op dat moment al bezoekt)
    • Elk individueel veld kopiëren
    • Velden die bijgewerkt moeten worden bewerken

Voor notitievermeldingen kunt u:

• Velden die bijgewerkt moeten worden bewerken

Voor alle overige items (adressen, betaalkaarten, rijbewijzen enzovoort) kunt u:

• Vul item details in op de van toepassing zijnde websites
    • Elk individueel veld kopiëren
    • Velden die bijgewerkt moeten worden bewerken

Afbeelding 4. LastPass-browserextensie (eerdere ervaring)

Alle invulbare items weergeven

Als er meer dan drie sets referenties zijn voor een website, kunt u het menu Alle invulbare items weergeven selecteren en vervolgens de gewenste set kiezen.

Uw kluis openen

Selecteer Mijn kluis openen om alle items (wachtwoorden, notities, betaalkaarten, enzovoort) in uw LastPass-account te bekijken in een nieuw browsertabblad.

Toegang tot uw favorieten

U kunt Favorieten selecteren om de items in uw kluis die u als uw favorieten hebt gemarkeerd te bekijken, vullen, kopiëren en bewerken.

Onlangs gebruikte items weergeven

In de nieuwe ervaring selecteert u het tabblad Recent om de laatste tien (10) items te bekijken die u in LastPass hebt geopend; u kunt de grootte van de lijst met recente items beheren in uw LastPass browser extensie voorkeuren door te gaan naar Account > Instellingen voor de extensie > Geavanceerd en het beheren van de Lengte van lijst met onlangs gebruikte sites instelling.

In de vorige ervaring kiest u Onlangs gebruikt om de laatste tien (10) items te zien die u in LastPass hebt geopend; u kunt de grootte van de lijst beheren in uw LastPass-browserextensie voorkeuren door te gaan naar Accountopties of < uw e-mailadres> en selecteer vervolgens Voorkeuren van uw extensie > Geavanceerd en beheer de instelling Lengte van lijst met onlangs gebruikte sites.

Alle items weergeven

Selecteer Alle items om uw opgeslagen aanmeldingsgegevens en gegevens te bekijken per categorie (wachtwoorden, notities, adressen, enzovoort). Dit is dezelfde weergave als de linker navigatie van uw LastPass kluis.

Een nieuw item toevoegen

Om een nieuw item aan uw kluis toe te voegen, selecteert u Item toevoegen en vervolgens selecteert u een itemcategorie die overeenkomt met de gegevens die u wilt opslaan. Vul zo veel informatie in als u zelf wilt en klik vervolgens op Opslaan.

U kunt ook handmatig gegevens opslaan door een aanmeldingsvenster of webformulier te bezoeken, de gegevens in te vullen die u wilt opslaan en vervolgens naar Item toevoegenBewaar alle ingevulde gegevens te gaan om een nieuwe itemvermelding te maken.

Meer informatie over nieuwe site wachtwoorden toevoegen, Notities, en items.

Maak een veilig wachtwoord aan

U kunt LastPass als volgt een sterk wachtwoord voor u laten maken:

Ervaring met uitbreiding Instructies
    Nieuwe ervaring Selecteer het tabblad Generator in het uitbreidingsmenu en pas vervolgens de gewenste instellingen aan voor het aanmaken van nieuwe wachtwoorden.
    Eerdere ervaring Selecteer Veilig wachtwoord genereren in het uitbreidingsmenu, en pas vervolgens uw gewenste instellingen aan voor het aanmaken van nieuwe wachtwoorden.

Voor meer informatie, leer hoe u veilige wachtwoorden kunt genereren.

Toegang tot het veiligheidsdashboard

U kunt Beveiligingsdashboard selecteren om uw kluis te openen en u rechtstreeks naar uw Beveiligingsdashboard te brengen, waar u uw beveiligingsscore kunt bekijken. Als u LastPass Premium of hoger hebt aangeschaft, kunt u ook uw dark web monitoring waarschuwingen bekijken.

Uw accountopties beheren

U kunt kiezen voor Accountopties (of uw LastPass e-mailadres) om toegang te krijgen tot uw kluisidentiteiten, Favorieten, en Voorkeuren van uw extensie. U kunt ook Supportcentrum selecteren om helpinhoud en video's te bekijken om te leren hoe u LastPass gebruikt.

Daarnaast heeft u de volgende geavanceerde opties:

• Sites vernieuwen: handmatige synchronisatie van onlangs aangebrachte wijzigingen doorvoeren.
    • Lokale cache leegmaken: eventueel lokaal opgeslagen bestanden uit uw actieve LastPass-sessie verwijderen; dit wordt geadviseerd als u gebruikmaakt van een openbare computer
    • Andere sessies: een weergave van al uw actieve LastPass-sessies
    • Importeren: wachtwoorden importeren uit andere bronnen
    • Exporteren: uw opgeslagen wachtwoorden en gegevens exporteren
    • Afdrukken kunt u uw sites en beveiligde notities bekijken en een kopie afdrukken voor uw administratie

Afmelden bij LastPass

U kunt op elk gewenst moment uitloggen van uw LastPass-account door Afmelden te selecteren.