Wat gebeurt er als ik de naam van een gebruiker in Azure AD of Okta wijzig?

Wat gebeurt er als ik de naam van een gebruiker in Azure AD of Okta wijzig?

Op dit moment ondersteunen wij geen verandering van gebruikersnaam in LastPass.

Info over deze taak:

Wanneer Azure AD en Okta een gebruiker aanmaken in LastPass, rapporteren we een schim. Daarna bereikt Azure AD of Okta de gebruiker via de volgende URL: scimapi/ /users/ . Bijvoorbeeld: scimapi/1234/users/345.

In Azure kan deze scimid niet worden gewijzigd omdat hij uniek is voor die gebruiker. Als u een nieuwe LastPass-gebruiker met hetzelfde e-mailadres verwijdert en opnieuw aanmaakt, zou de nieuwe account een ander uniek scimid hebben.

In plaats van een gebruiker te hernoemen, wijs gebruikers opnieuw toe. Afhankelijk van of u Azure AD of Okta gebruikt, zullen de instructies voor het opnieuw toewijzen verschillen.

• Log in op de Azure AD of Okta admin portal, volg dan de onderstaande stappen.
      Wijs gebruikers opnieuw toe voor deze provider Instructies
      Okta
      1. Verwijder de gebruiker uit de toegewezen groep/de direct toegewezen gebruiker verwijderen.
      2. Controleer of de account aan LastPass-zijde correct is uitgeschakeld (als de gebruiker bestaat in LP).
      3. Voeg de gebruiker toe aan de voorlopige groep/ wijs de gebruiker direct opnieuw toe.
      4. Controleer of de account aan LastPass-zijde correct is heringeschakeld.
      Azure AD
      1. Sla de attribuuttoewijzing en de groep/gebruikerstoewijzing op.
      2. Verwijder app.
      3. Maak de app opnieuw met de juiste attribuut toewijzing.
      4. Groep/gebruikerstoewijzingen opnieuw maken.
      5. Als federated login was ingeschakeld, moet het opnieuw worden geconfigureerd met de gegevens van de opnieuw aangemaakte app.