Wat is een eenmalig herstelwachtwoord in LastPass?

Het Herstel Eenmalig Wachtwoord wordt gebruikt als een herstelmiddel om u in staat te stellen uw hoofdwachtwoord te wijzigen en toegang te krijgen tot uw LastPass-gegevensbank als uw hoofdwachtwoord ooit wordt vergeten. Aangezien uw kluis gecodeerd is, is dit de sleutel die wordt gebruikt om deze te decoderen tijdens het herstel van uw account.

Er wordt automatisch een eenmalig herstelwachtwoord voor u aangemaakt wanneer u zich aanmeldt bij LastPass via de browserextensie en/of de online kluis (dus via de LastPass-website). U kunt dit wachtwoord niet noteren.

Als u zich vanaf uw desktopcomputer bij LastPass aanmeldt met meerdere browsers en apparaten die u vertrouwt, maakt u in elke browser en op elk apparaat een eenmalig herstelwachtwoord. Dit betekent dat als u ooit een wijziging aanbrengt in uw LastPass-account waardoor uw kluis opnieuw wordt versleuteld, het Herstel eenmalig wachtwoord ongeldig wordt op die browser- en apparaatcombinatie, maar u kunt nog steeds uw hoofdwachtwoord opnieuw instellen vanaf een andere browser- en apparaatcombinatie.

Hieronder ziet u een aantal bewerkingen die ervoor kunnen zorgen dat een eenmalig herstelwachtwoord verloren of ongeldig raakt:
  • De cache van uw webbrowser leegmaken
  • Wijziging van uw master password op een mobiel apparaat (maakt ALLE Recovery One Time Passwords ongeldig die in uw webbrowsers zijn opgeslagen)
  • Het verwijderen/opnieuw installeren van de LastPass-browserextensie
  • Het uitschakelen van de LastPass-browserextensie
  • Het leegmaken van de LastPass-cache
  • Het formatteren van uw computer
  • Onopzettelijke beschadiging van uw gecodeerde kluiscache (dit is zeldzaam, maar kan worden veroorzaakt door andere programma's op uw computer)

Lees hoe u eenmalige herstelwachtwoorden aanmaakt vanaf uw desktopcomputer en/of mobiele apparaten.