Wat is de binaire component in LastPass?

De binaire component (oftewel native berichtgeving) wordt meegeleverd met het universele installatieprogramma van LastPass voor Mac en Windows en wordt ondersteund door de desktopversies van Chrome, Firefox, Safari en Opera.

Welke functies worden door de binaire component ondersteund?

Voordat u begint:
  • Gedeelde aanmeldingsstatus tussen browsers (niet ondersteund op Safari voor Windows)
  • Klembord leegmaken na gebruik (onder Geavanceerde voorkeuren)
  • Snellere gegevenscodering en -decodering
  • Beveiligde notitiebijlagen
  • Uitloggen na gespecificeerde tijd van activiteit
  • Vingerafdrukverificatie (niet ondersteund op Mac OS X, macOS en Linux)
  • Verificatie met Smart Card

Hoe weet ik of de binaire component is geïnstalleerd?

Ga als volgt te werk om te bepalen of de binaire component is geïnstalleerd:
  1. Klik op het actieve LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
  2. Ga naar Accountopties > Over LastPass.
  3. In het gedeelte Binaire component staat een van de volgende items:
    • True = geïnstalleerd
    • False = niet geïnstalleerd; klik desgewenst op Native berichtgeving inschakelen om alsnog te installeren. Na de installatie moet u uw browser opnieuw starten om de wijzigingen door te voeren.
      Let op: U kunt de binaire component ook installeren met behulp van de Universele installatieprogramma van LastPass voor alle ondersteunde webbrowsers

Wat zijn de beperkingen en compatibiliteit?

Voordat u begint:
  • Niet beschikbaar voor het Chrome-besturingssysteem
  • Niet beschikbaar voor Opera 12 op Mac OS X als gevolg van een bug
  • Voor Mac OS X 10.10 (Yosemite) moet de menubalk van LastPass ingeschakeld zijn. Om de menubalk van LastPass in te schakelen gaat u naar Weergave Safari > Menubalk van LastPass weergeven na installatie
  • Als u merkt dat de binaire component in Safari verdwijnt, controleert u of de functie "Stop plugins om stroom te besparen" is uitgeschakeld onder Safari-voorkeuren > Geavanceerd