Wat is het LastPass hoofdwachtwoord?

Het hoofdwachtwoord is het wachtwoord dat u wordt gevraagd te maken wanneer u zich voor het eerst aanmeldt voor uw LastPass-account. Als u zich aanmeldt bij LastPass, hebt u uw e-mailadres en hoofdwachtwoord nodig om toegang te krijgen tot uw account. Het is zeer belangrijk dat u een zeer sterk hoofdwachtwoord maakt dat u niet zult vergeten.

Als het gaat om het beveiligen van uw LastPass kluis, is het erg belangrijk dat het hoofdwachtwoord dat u maakt en onderhoudt lang en uniek is. Hoewel er vele lagen van encryptie en beveiliging zijn om uw gegevens veilig te houden, zal het gebruik van een sterk hoofdwachtwoord u niet alleen beschermen tegen brute-force aanvallen, maar zal het er ook voor zorgen dat een inbreuk op een andere website geen invloed zal hebben op uw LastPass-account.

Wij raden u aan de volgende best practices te gebruiken bij het maken van uw master password:
  • Gebruik minimaal twaalf tekens, maar hoe langer hoe beter
  • Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens
  • Maak een wachtwoord dat u kunt uitspreken en onthouden maar dat niet makkelijk te raden is (bijv. een wachtwoordzin)
  • Zorg dat het uniek is en alleen op uzelf betrekking heeft
  • Gebruik nooit persoonlijke informatie
  • Een goed voorbeeld is: #Flappie1eKerst61!

Het wordt sterk aanbevolen dat u uw hoofdwachtwoord nooit opnieuw gebruikt voor een andere account of toepassing; dit wachtwoord is alleen bedoeld voor uw LastPass-account. Om uw hoofdwachtwoord in het geheugen te prenten, logt u verschillende keren in op uw LastPass-account.

Houd er rekening mee dat LastPass-support geen kennis heeft van het hoofdwachtwoord van een gebruiker. Het is niet mogelijk voor LastPass-support om het hoofdwachtwoord van een gebruiker opnieuw in te stellen of te wijzigen als het vergeten is

LastPass biedt opties voor wachtwoordherstel, maar als u uw wachtwoord niet meer weet, kunnen ook wij het nooit versturen, resetten of opzoeken.

Als u denkt dat uw LastPass-account in gevaar is, volgt u deze stappen.