Wat is het LastPass hoofdwachtwoord?

Het hoofdwachtwoord is het wachtwoord dat u wordt gevraagd aan te maken wanneer u zich aanvankelijk aanmeldt voor uw LastPass-account. Wanneer u inlogt bij LastPass, heeft u uw e-mailadres en hoofdwachtwoord nodig om toegang te krijgen tot uw account. Het is heel belangrijk dat u een zeer sterk hoofdwachtwoord maakt dat u niet zult vergeten.

Voor de beveiliging van uw LastPass-kluis is het heel belangrijk dat het hoofdwachtwoord dat u maakt en onderhoudt lang en uniek is. Hoewel er vele lagen van encryptie en beveiliging zijn die we plaatsen om uw gegevens veilig te houden, zal het gebruik van een sterk hoofdwachtwoord u niet alleen beschermen tegen brute-force aanvallen, maar zal het er ook voor zorgen dat een inbreuk op een andere website geen invloed heeft op uw LastPass account.

Wij raden u aan de volgende best practices te gebruiken bij het maken van uw hoofdwachtwoord:
    • Gebruik minimaal twaalf tekens, maar hoe langer hoe beter
    • Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens
    • Maak een wachtwoord dat u kunt uitspreken en onthouden maar dat niet makkelijk te raden is (bijv. een wachtwoordzin)
    • Zorg dat het uniek is en alleen op uzelf betrekking heeft
    • Gebruik nooit persoonlijke informatie
    • Een goed voorbeeld is: #Flappie1eKerst61!

Het wordt sterk aanbevolen dat u uw hoofdwachtwoord nooit opnieuw gebruikt voor een andere account of toepassing; dit wachtwoord is alleen bedoeld voor uw LastPass-account. Om uw hoofdwachtwoord in het geheugen vast te leggen, logt u meerdere keren in op uw LastPass account.

Houd er rekening mee dat LastPass-support geen kennis heeft van het hoofdwachtwoord van een gebruiker. Het is niet mogelijk voor LastPass-support om het hoofdwachtwoord van een gebruiker opnieuw in te stellen of te wijzigen als het vergeten is

LastPass biedt opties voor wachtwoordherstel, maar als u uw wachtwoord niet meer weet, kunnen ook wij het nooit versturen, resetten of opzoeken.

Als u denkt dat uw LastPass-account in gevaar is, volgt u deze stappen.