Waarom krijg ik een e-mailmelding van LastPass Sentry Alert?

Waarom krijg ik een e-mailmelding van LastPass Sentry Alert?

De LastPass Sentry wordt geactiveerd wanneer u een beveiligingscontrole uitvoert die uw gebruikersnamen controleert tegen beveiligingslekken die zich hebben voorgedaan. De Security Check is een functie binnen de Security Challenge (in de LastPass-app voor iOS of Android) en/of kan ook worden afgedwongen via beleid (voor LastPass Teams of LastPass Business accounts).

Als u aangeeft dat u wilt dat LastPass van alle e-mails die in LastPass zijn opgeslagen controleert of ze gecompromitteerd zijn tijdens een bekende beveiligingslek, zal LastPass Sentry u e-mails versturen met waarschuwingen over websites waarop uw aanmedlingsgegevens waarschijnlijk gecompromitteerd zijn geraakt. Als LastPass Sentry een risico constateert, worden deze twee e-mails verstuurd:

• Een e-mail naar het gecompromitteerde e-mailadres
    • Een e-mail naar het adres dat wordt gebruikt voor LastPass

Wat moet ik doen als ik deze e-mailmelding krijg maar geen LastPass-account heb?

Als u geen LastPass-account heeft, betekent dat dat iemand anders (die u hopelijk kent) uw e-mailadres heeft opgeslagen in diens LastPass-account. Wanneer die persoon een Security Check uitvoert in de mobiele app, worden alle e-mailadressen in hun LastPass-gegevensbank gescand en wordt er een e-mail verstuurd als die account gecompromitteerd is.

Wat moet ik nu doen?

Omdat de aanmeldingsgegevens voor die site gecompromitteerd zijn geraakt, wordt u geadviseerd naar die site te gaan en uw wachtwoord direct te wijzigen. Als het een site betreft die u niet langer gebruikt, is het verstandig dat account te verwijderen om te voorkomen dat uw gegevens in de toekomst in gevaar raken.