Waarom wordt mijn apparaat niet herkend wanneer ik me aanmeld bij LastPass?

De beveiliging van uw LastPass-account heeft voor ons de hoogste prioriteit. Als we een inlogpoging vanaf een niet-geïdentificeerde locatie vanaf een nieuwe computer, mobiel apparaat of nieuw IP-adres detecteren, willen we controleren of u het echt bent die inlogt om toegang te krijgen tot uw LastPass-gegevensbank. Daarom sturen we een verificatiemail naar het e-mailadres van uw LastPass-account (of naar het beveiligings-e-mailadres, als u dat heeft ingesteld). In deze e-mail staat een koppeling waarop u kunt klikken om te bevestigen dat u het inderdaad zelf bent.

Niet geverifieerd apparaat of locatie prompt

Hoe verifieer ik mijn apparaat als vertrouwd?

Kijk in uw mailbox of u een mail van LastPass heeft ontvangen over de geblokkeerde aanmelding. Als u de mail heeft ontvangen en zich aanmeldt bij LastPass vanaf een vertrouwd apparaat of een vertrouwde locatie, klikt u op de verificatiekoppeling in de mail en meldt u zich weer aan bij LastPass.

Herinnering: Zodra een apparaat via e-mailverificatie is goedgekeurd als vertrouwd apparaat, behoudt het maximaal 60 dagen deze status in uw LastPass-account.
    Beperking: U kunt maximaal 25 vertrouwde apparaten hebben (via e-mailverificatie), waarna het oudste vertrouwde apparaat zal worden verwijderd en opnieuw moet worden vertrouwd als u LastPass vanaf dat apparaat opent. Merk op dat deze vertrouwde apparaten worden goedgekeurd via e-mailverificatie, en niet de apparaten zijn die worden vermeld in uw Accountinstellingen, onder het tabblad Vertrouwde apparaten en/of Mobiele apparaten.

Ik heb mijn e-mail gecontroleerd, maar er is geen e-mail van LastPass. Waar is het?

Als u een beveiligings-e-mailadres heeft ingesteld, controleer dan die mailbox, want daar hebben we de e-mail naartoe gestuurd. Zorg er ook voor dat u do-not-reply-support@lastpass.com hebt toegevoegd als contactpersoon en aan de toestemmingslijst van uw e-mailfilter, en vraag LastPass om u nog een verificatiemail te sturen.

Wat moet ik doen als ik geen toegang heb tot mijn e-mailadres?

Als u geen toegang heeft tot uw e-mail inbox maar wel offline toegang heeft toegestaan in uw account, kunt u offline inloggen om een cache versie van uw LastPass vault te krijgen. Anders moet u eerst met behulp van uw e-mailprovider zorgen dat u weer toegang tot uw e-mail krijgt, en daarna LastPass een nieuwe verificatiemail laten sturen.

Beperking: Als u een LastPass Teams- of LastPass Business-account heeft, is de beschikbare functionaliteit mogelijk beperkt als gevolg van beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.

Wat moet ik doen als het gebruikte e-mailadres niet meer bestaat?

Als u meer hulp nodig heeft, neem dancontact op met Support van LastPass door Neem contact op met support te selecteren binnen dit artikel.

Wanneer u weer toegang tot uw LastPass-account heeft, vergeet dan niet het e-mailadres van uw account aan te passen.

Eenmaal geverifieerd, hoe kan ik e-mailverificatie uitschakelen?

U kunt de vereiste e-mailverificatie volledig uitschakelen voor uw LastPass-account.

Tip: Als u ervoor kiest e-mailverificatie uit te schakelen (niet aanbevolen), wordt u nadrukkelijk geadviseerd wel meervoudige verificatie in te schakelen om uw LastPass-account te beschermen, als best practice op het gebied van beveiliging.