Waarom wordt mijn apparaat niet herkend wanneer ik me aanmeld bij LastPass?

De beveiliging van uw LastPass-account heeft voor ons de hoogste prioriteit. Als we een aanmeldpoging detecteren vanaf een nieuwe computer, een nieuw mobiel apparaat of een nieuw IP-adres, willen we eerst zeker weten of u zelf degene bent die probeert uw LastPass-kluis te openen. Daarom sturen we een verificatiemail naar het e-mailadres van uw LastPass-account (of naar het beveiligings-e-mailadres, als u dat heeft ingesteld). In deze e-mail staat een koppeling waarop u kunt klikken om te bevestigen dat u het inderdaad zelf bent.

Opmerking: U kunt hier uw IP-adres controleren.
Niet geverifieerd apparaat of locatie prompt

Hoe verifieer ik mijn apparaat als vertrouwd?

Kijk in uw mailbox of u een mail van LastPass heeft ontvangen over de geblokkeerde aanmelding. Als u de mail heeft ontvangen en zich aanmeldt bij LastPass vanaf een vertrouwd apparaat of een vertrouwde locatie, klikt u op de verificatiekoppeling in de mail en meldt u zich weer aan bij LastPass.

Ik heb mijn e-mail gecontroleerd, maar er is geen e-mail van LastPass. Waar is het?

Als u een beveiligings-e-mailadres heeft ingesteld, controleer dan die mailbox, want daar hebben we de e-mail naartoe gestuurd. Zorg er ook voor dat u do-not-reply-support@lastpass.com hebt toegevoegd als contactpersonen en aan de toestemmingslijst van uw e-mailfilter, en vraag LastPass dan om u nog een verificatie-e-mail te sturen.

Wat moet ik doen als ik geen toegang heb tot mijn e-mailadres?

Als uw e-mailadres niet toegankelijk is, maar u wel offline toegang heeft ingeschakeld in uw account, kunt u zich offline aanmelden om toegang te krijgen tot een cacheversie van uw LastPass-kluis. Anders moet u eerst met behulp van uw e-mailprovider zorgen dat u weer toegang tot uw e-mail krijgt, en daarna LastPass een nieuwe verificatiemail laten sturen.

Beperking:

Als u een LastPass Teams- of LastPass Business-account heeft, zijn de mogelijkheden om deze handelingen uit te voeren mogelijk beperkt als gevolg van beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.

Wat moet ik doen als het gebruikte e-mailadres niet meer bestaat?

Als u meer hulp nodig hebt, neem dan contact op met Support van LastPass door onderaan dit artikel Neem contact op met support te selecteren.

Wanneer u weer toegang tot uw LastPass-account heeft, vergeet dan niet het e-mailadres van uw account aan te passen.

Eenmaal geverifieerd, hoe kan ik e-mailverificatie uitschakelen?

U kunt de e-mailverificatievereiste volledig uitschakelen voor uw LastPass-account.

Tip: Als u ervoor kiest e-mailverificatie uit te schakelen (niet aanbevolen), wordt u nadrukkelijk geadviseerd wel meervoudige verificatie in te schakelen om uw LastPass-account te beschermen, als best practice op het gebied van beveiliging.