Meervoudige verificatie met YubiKey gebruiken

Een YubiKey is een apparaat met het formaat van een kleine USB-stick dat u in een USB-, USB-C- of Lightning-poort van uw computer kunt plaatsen of kunt uitlezen vanaf een mobiel apparaat met NFC-functionaliteit. Met een YubiKey beschikt u over een extra beveiligingslaag voor toegang tot uw LastPass-account. YubiKeys zijn veilige en gebruiksvriendelijke apparaten voor tweeledige verificatie die immuun zijn voor replay-aanvallen, man-in-the-middle-aanvallen en een scala aan andere dreigingsvectoren.

Houd er rekening mee dat YubiKey een accountvoorziening is waarvoor betaald moet worden; de sleutel kan worden gekocht via Yubico.com.

Configuratievideo voor iOS (ook ondersteund op Android): Bekijk de video
    Let op: De beschikbaarheid van functies kan afhankelijk zijn van uw accounttype.
    Let op:

LastPass-beheerders worden geadviseerd de stappen voor het inschakelen van meervoudige verificatie te doorlopen in de Admin Console.

Beperkingen en compatibiliteit

• Voor elk LastPass-account kunnen tot vijf (5) YubiKeys worden gebruikt.
    • LastPass ondersteunt alleen toetsenbordindelingen die officieel door Yubico ondersteund worden. Ga voor een validatietest naar https://demo.yubico.com/otp/verify
    • De YubiKey werkt met alle bekende browsers op Windows-, Mac- en Linux-computers met een USB-poort.
    • YubiKey NEO en YubiKey 5 werken met:
      • Alle bekende browsers op Windows-, Mac- en Linux-computers met een USB-poort
      • iOS- en Android-apparaten met NFC-functionaliteit
    • YubiKey 5Ci werkt met:
      • iOS-apparaten met een Lightning-poort
      • Android-apparaten met een USB-C-poort
    Weet u niet zeker welke YubiKey u heeft? U kunt nagaan welk type YubiKey u heeft zodat u weet hoe u uw sleutel voor verificatie kunt gebruiken.